fbpx

logo

Zavod za medgeneracijsko sodelovanje, Ypsilon je nevladna neprofitna organizacija, ki povezuje mlade pripadnike generacije Y in jih spodbuja pri razvoju lastne karierne poti. Mladim ponujamo možnost odkrivanja strasti in nadgrajevanja znanja za večjo zaposljivost, hkrati pa spodbujamo samozaposlovanje in nudimo podporo za uspešen začetek lastne podjetniške poti.

Zavod Ypsilon, Šmartinska cesta 152, 1000 Ljubljana (Acceleration Business City HUB)
info@ypsilon.si

Zavod Ypsilon

Amerika: Dežela mnogih priložnosti

 

Prejšnji teden smo v sodelovanju z Ameriško ambasado organiziriali tridnevni dogodek Amerika: Dežela mnogih priložnosti.

Prvi dan je Noah Charney, zgodovinar in pisatelj, ki že deset let živi v Sloveniji, z nami delil svoj pogled na podjetništvo. Meni, da imamo Slovenci v primerjavi z Američani manj možnosti za uspeh, predvsem zaradi manj spodbudnega okolja za razvoj podjetniške poti. Za izraz ameriške sanje meni, da je v Ameriki res vse mogoče, a z dovolj trdnim delom, znanjem in seveda sreče, na kar Američani velikokrat sanjavo pozabijo.

Posnetek pogovora si lahko ogledaš tukaj.

Drugi dan je Nomago je podal nasvet za vse, ki razmišljajo o programih prakse in ne vedo, kako začeti. Na njihovi spletni strani lahko najdeš ogromno informacij o vrsti poletnih programov in postopkih. Želijo poudariti, da predhodne izkušnje niso pogoj, a seveda pridejo prav, še posebej pri bolj specializiranih delih. Predvsem pa želijo sporočiti, da je gre za nepozabno izkušnjo, ki jo mora izkusiti vsak, ki jo lahko. Z njo ne le razširimo svoja obzorja, ampak tudi povečamo izkušnje na mednarodni ravni.

Posnetek pogovora si lahko ogledaš tukaj.

Gregor Rebolj iz Silicon Gardens, sklada zasebnega kapitala, ki nudi pomoč zagonskim podjetjem, pa se nam je pridružil zadnji dan. Izpostavil je, da je medijska pozornost pri 70% podjetjih glavni razlog za neuspeh. Trenutna družbena omrežja silijo podjetja v raznolikost vsebine, saj so današnji uporabniki vse zahtevnejši. Hkrati poudarja, da se pri veliko podjetnikih zgodi, da uspešno rešujejo določen problem – a z lokalnim razmišljanjem in veliko prepozno. Zato svetuje, da se pri iskanju idej izpostavijo globalnemu trgu in relevantnim problemom, ki so vredni reševanja.

Posnetek pogovora si lahko ogledaš tukaj.

Zavod Ypsilon