Konferenca ob zaključku drugega cikla Made with Y: Future of work

Konferenca ob zaključku drugega cikla Made with Y: Future of work

Dragi Ypsilonovci, Zaključujemo 2-letni projekt »Made with Y«, trening mladih profesionalcev za...

Y.business delavnica: »Google AdWords oglaševanje«

Y.business delavnica: »Google AdWords oglaševanje«

Se želite s svojo dejavnostjo na trgu dobro pozicionirati? Pridobite svoje stranke preko Google...

Postani član/članica Zavoda Ypsilon

Postani član/članica Zavoda Ypsilon

     Si predstavnik-ca generacije Y, proaktiven-a, talentiran-a in poln-a novih...

  • Konferenca ob zaključku drugega cikla Made with Y: Future of work

    Konferenca ob zaključku drugega cikla Made with Y: Future of work

  • Y.business delavnica: »Google AdWords oglaševanje«

    Y.business delavnica: »Google AdWords oglaševanje«

  • Postani član/članica Zavoda Ypsilon

    Postani član/članica Zavoda Ypsilon

 
 
 

Sledite svoji strasti, vendar vmes tudi uživajte!

Petek, 20 April 2018 07:48

SS APRIL2018

 

V sredo, 18. aprila 2018, sta se Zavodu Ypsilon v ljubljanskem ABC Hubu na Y.business Success Storyju pridružila Dan Hibbler, profesor na DePaul Univerzi v Chicagu in Scott Fetters, direktor chicaškega inkubatorja 2112. O njuni karierni poti, premagovanju nezadovoljstva na delovnem mestu, izgorevanju, ki ga delo lahko prinese, ter načinih uživanja prostega časa sta se pogovarjala z direktorico Zavoda Ypsilon, Manjo Munda.

Povežite se s pozitivnimi ljudmi, ki vam lahko pomagajo in vas podpirajo

Dan Hibbler in Scott Fetters sta Slovenijo obiskala v sklopu mentorskega programa World Chicago Professional Fellows Programs. V programu sodelujeta kot mentorja mladim, ki jih zanima delovanje nevladnega, zasebnega ali vladnega sektorja v Združenih državah Amerike. Program nudi mladim, da skozi individualno prilagojeni program bolje spoznajo delovanje področji, ki jih zanimajo in v njih tudi že delujejo. V pogovoru sta poudarila pomen mentorstva, ki posameznikom lahko pomaga, da s pomočjo starejšega in bolj izkušenega kolega, lažje dosežejo svoje cilje. Mlade v občinstvu sta spodbudila, naj se povežejo s pozitivnimi ljudmi, ki jim pri delu lahko pomagajo in jih podpirajo. Naj se ne bojijo pristopiti k človeku, ki ga spoštujejo in bi ga radi imeli za mentorja. Po njunem mnenju se uspešni ljudje povabilu mladih radi odzovejo in jim tudi pomagajo pri uresničitvi njihovih ciljev.


Poiščite svojo strast in našli boste delo, ki vas veseli

Tako Dan kot Scott sta svojo poklicno pot začela v hotelirstvu. Cele dneve sta delala v velikih hotelskih korporacijah v katerih sta dobro služila, vendar sta bila konec dneva izčrpana in nezadovoljna s svojim stilom življenja. Hiter tempo življenja ju je prignal do izgorelosti, svojo službo sta sovražila, zato sta se karieri v hotelirstvu kmalu odrekla in se posvetila uresničevanju svojih pravih strasti. Dan Hibbler je postal profesor na DePaul Univerzi v Chichagu, fitnes in life coach ter mentor. Scott Fetters pa je sledil svojim glasbenim sanjam in je postal direktor chicaškega inkubatorja 2112, ki pospešuje podjetja na področju glasbe, filma in kreativnih industrij. Prav izgorelost v mladih letih ju je spodbudila, da sta začela razmišljati o svojih osebnostnih in kariernih ciljih. Mladim sta svetovala, naj najdejo svojo vizijo in jo poskusijo uresničiti. Namreč, šele ko bodo našli svojo strast, bodo tudi našli delo, ki jih veseli in s tem se bodo izognili izgorelosti ter nezadovoljstvu na delovnem mestu.


Vzemite si čas za sprostitev, sledila bo večja produktivnost

Vendar eden večjih izzivov, ki jih sodobni čas prinaša, je ravno usklajevanje dela ter prostega časa, četudi opravljate službo, ki jo ljubite. Ameriška gosta sta občinstvu izpostavila pomembnost kakovostnega preživljanja prostega časa in koristi, ki jih dobro izkoriščen prosti čas prinese. Čas, ko odmislimo težave in izzive v službi, ko izklopimo svoje mobilne naprave
in se odpravimo na sprehod v naravo namreč pozitivno vpliva na nas, nas napolni z energijo in naredi bolj produktivne. Dan Hibbler in Scott Fetters sta mlade v Zavodu Ypsilon pospremila z nasvetom, naj se dodatno izobražujejo in nadgrajujejo svoje znanje, poiščejo svojo vizijo ter sledijo svojim ciljem, vendar vmes naj tudi uživajo in si vzamejo čas zase.

Vam je vsebina všeč? Delite jo
SAP

Partnerji Zavoda Ypsilon

Delovanje Zavoda Ypsilon je delno financirano s strani Urada Republike Slovenije za mladino.

MIZŠ

Piškotke uporabljamo za izboljšanje naše spletne strani in vaše izkušnje, ko jo uporabljate. Več o piškotkih....

  Strinjam se z uporabo piškotkov.