Konferenca ob zaključku drugega cikla Made with Y: Future of work

Konferenca ob zaključku drugega cikla Made with Y: Future of work

Dragi Ypsilonovci, Zaključujemo 2-letni projekt »Made with Y«, trening mladih profesionalcev za...

Y.business delavnica: »Google AdWords oglaševanje«

Y.business delavnica: »Google AdWords oglaševanje«

Se želite s svojo dejavnostjo na trgu dobro pozicionirati? Pridobite svoje stranke preko Google...

Postani član/članica Zavoda Ypsilon

Postani član/članica Zavoda Ypsilon

     Si predstavnik-ca generacije Y, proaktiven-a, talentiran-a in poln-a novih...

  • Konferenca ob zaključku drugega cikla Made with Y: Future of work

    Konferenca ob zaključku drugega cikla Made with Y: Future of work

  • Y.business delavnica: »Google AdWords oglaševanje«

    Y.business delavnica: »Google AdWords oglaševanje«

  • Postani član/članica Zavoda Ypsilon

    Postani član/članica Zavoda Ypsilon

 
 
 

Made with Y: Počasi se daleč pride, hitro še hitreje

Petek, 10 November 2017 13:38

Otvoritvena konferenca 2 cikla projketa Made with Y Maribor 3

8. novembra 2017 smo se v Hotelu Maribor zbrali na Otvoritveni konferenci drugega cikla projekta Made with Y. Po uvodnem nagovoru je Andraž Šiler, strokovni direktor Zavoda Ypsilon, obiskovalcem konference predstavil odlične rezultate prvega cikla in orisal nekaj načrtov za prihodnost.

V prvem ciklu obeležili izjemne rezultate

Po prvem ciklu projekta so v Zavodu Ypsilon izvedli 50 dni ali preko 565 ur aktivnosti za udeležence, zaposlitve pa priskrbeli 29 mladim. Poleg odličnih rezultatov jih k nadaljevanju dela spodbuja v prvi vrsti pozitiven odziv mladih in sodelujočih podjetij pa tudi predavateljev, ki so vodili treninge, delavnice in izobraževanja.. V drugem ciklu projekta bodo še nadgradili metode dela, ponosni pa so predvsem na zares dobro pripravljen kurikulum in vrhunsko ekipo predavateljev in moderatorjev.

Čaka vas pestro, a učinkovito leto

V prihajajočem letu bo dogajanje pestro. Kot v prvem ciklu bodo tudi tokrat delavnice intenzivne, saj v Zavodu Ypsilon verjamejo v učinkovit trening brez odlašanj. Obetajo se zaposlitveni bootcampi ter osebnostno profiliranje, ki ni namenjeno le spoznavanju udeležencev, temveč vključenim v projekt Made with Y služi k boljšemu spoznavanju svojih želja in ambicij. Poleg coaching aktivnosti na več nivojih si v Zavodu Ypsilon obetajo, da v okviru projekta izvedejo vsaj dve raziskavi, in sicer o poklicih prihodnosti ter o milenijcih na delovnih mestih. Posebnost Made with Y so t.i. matching dogodki za povezovanje mladih in delodajalcev, predvidoma se bodo odvijali od januarja do maja 2018. V marcu 2018 v Zavodu Ypsilon pripravljajo tudi posebno dvotedensko usposabljanje, pri katerem bo šlo za zmes mehkih veščin in veščin programiranja, ki so nujno potrebne za nastop na sodobnem trg dela. Made with Y bo zaokrožen z zaključno konferenco, h kateri želijo povabiti tudi druge izvajalce podobnih programov v Sloveniji.

Pogovor s Sašo Arsenovičem

Otvoritvena konferenca 2 cikla projketa Made with Y Maribor 2

Ker je Zavod Ypsilon otvoritveni dogodek organiziral v Mariboru, so organizatorji želeli povabiti gosta, ki bo poznal stanje in utrip v drugem največjem slovenskem mestu. Eden izmed uspešnih Mariborčanov je gotovo podjetnik Saša Arsenovič, lastnik podjetja Galerija Gosposka d.o.o., ki ima za seboj mnogo uspešnih gostinskih in turističnih projektov revitalizacije mesta, za dosego svojih ciljev pa ponavadi naredi še korak več kot ostali. Na dogodku je obiskovalcem zaupal svojo uspešno zgodbo, manjkalo pa ni niti nasvetov o poslu, življenju in sploh vsem.

Mariborska mladina, izjemno proaktivni in samoiniciativni spraševalci iz občinstva, so ga povprašali o njegovem delu, morebitnem županovanju, o njegovih ventilih, ki mu pomagajo, da se izogne izgorelosti, veliko pa je bilo zanimanja tudi za njegove prihodnje projekte. Mladim je zaupal svoje vrednote, med katerimi je poudaril trajnost in prizemljenost. Ceni ju, ker ob uspehu spodbujata skromnost, ob neuspehu pa omogočata hitrejši skok nazaj na noge.

Vam je vsebina všeč? Delite jo
SAP

Partnerji Zavoda Ypsilon

Delovanje Zavoda Ypsilon je delno financirano s strani Urada Republike Slovenije za mladino.

MIZŠ

Piškotke uporabljamo za izboljšanje naše spletne strani in vaše izkušnje, ko jo uporabljate. Več o piškotkih....

  Strinjam se z uporabo piškotkov.