Y.blog

Ključne veščine za uspeh v 21. stoletju

rsz 21st skills

Avtor: Bor Briščik, strokovnjak za internetni marketing Izobrazba je pomembnejša kot kdajkoli prej, ker se stvari spreminjajo hitreje kot kadarkoli prej.

V informacijski dobi velja Moorov zakon, ki pravi, da se število informacij podvoji vsakih osemnajst mesecev. Tako znanje hitro zastari. Pomembno je kako hitro se učimo, kaj se učimo in kako hitro to uporabimo v praksi. Danes če želimo biti uspešni je dodatno izobraževanje nujno.

Y. business program se osredotoča na ključna področja in veščine, ki jih mladi potrebujemo če želimo uspeti v poslu in posledično tudi v življenju.

Naučili se bomo, kako biti uspešni v poslu, karieri in kako upravljati z denarjem.

 »Sales cure all« - prodaja vse pozdravi (Mark Cuban, znan ameriški poslovnež, miljarder)

V poslu trdim, da ni pomembnejše veščine kot je ravno prodaja. Brez prodaje žal še tako dobra ideja propade, zato je ključno, da se naučimo profesionalne prodaje in marketinga. V  Y.business programu je velik povdarek ravno na prodajnih in marketinških veščinah.

Vsak dan lahko beremo nešteto zgodb mladih podjetnikov, ki v svojih panogah obračajo svet na glavo. S pravim znanjem imamo danes v svetu neverjetne možnosti.

Na nas je velika odgovornost, da rastemo ne samo v poslu temveč tudi osebnostno. Uspešni, srečni in notranje zadovoljni bomo le če bomo rastli kot oseba in ta uspeh delili z ostalimi.  V življenju vedno trdim, ni pomembno kaj imaš, pomembno je kdo postaneš.

 

Če želimo biti uspešni v poslu, moramo biti dober vodja in osebno učinkoviti.

Vodenje se začne pri nas samih. Vsi verjetno poznamo Peretijevo načelo 80/20.

S pravim pristopom do dela in življenja, lahko v nekaj mesecih dosežemo več, kot nekdo v nekaj letih. Zato se v Y.business programu učimo tudi osebne učinkovitosti. Kako si organizirati čas in svoje življenje. Saj le tako lahko uspešno zagrabimo priložnosti, ki se nam ponujajo v tem hitro spreminjajočem se svetu.

 »No man is an Island, entire of itself« –  (John Donne, angleški pesnik)

Noben človek ni otok sam zase. Uspeh težko dosežeš sam, uspeh ni samo delovanje posameznika. Pogosto hitreje in lažje postaneš uspešen, če imaš okoli sebe ljudi, ki jim zaupaš in na katere se lahko obrneš.

“Six degrees of separation” - Šest stopenj ločenosti in Moč Mreženja

Poznamo znanstveno teorijo, ki pravi da je med vsemi ljudmi na tem svetu samo 6 stopenj ločenosti. Samo pomisli, da te do tvojega idola loči samo 6 pravih stikov? Kaj to pomeni v praksi? To, da smo veliko bližje našemu vzorniku, mentorju, človeku ki bi ga radi spoznali. Obvladajmo komunikacijske sposobnosti, sposobnosti navezovanja novih stikov in imamo svet na dlani.

Zelo pomembno je, da spremljamo tehnološki napredek. Svet se še nikoli ni tako hitro spreminjal, kot se spreminja sedaj! Živimo v dobi interneta in umetne inteligence. Hitrost je neverjetna, to ustvarja velike krize na eni strani in na drugi strani ogromne priložnosti.  V kitajščini je znak za krizo sestavljen iz dveh delov. En del predstavlja problem in drug del priložnost. Spremljajmo tehnologijo, sledimo trendom, se izobražujmo in zagrabimo priložnosti, ki se nam ponujajo! V času tega pisanja se ravnokar po svetu »ustvarjajo novi »Microsofti« in novi »Appli«. Zakaj se ne bi v Sloveniji začela ena taka uspešna zgodba?

Pridobi si potrebno znanje, obkroži se s pravimi ljudmi in pojdi v akcijo.

Obstajajo ljudje, ki sprožijo in ustvarjajo stvari, so ljudje ki to opazujejo in so ljudje, ki se sprašujejo. Bodi prvi, bodi ti tisti, ki ustvarja in sproža stvari!

Vam je vsebina všeč? Delite jo
SAP

Partnerji Zavoda Ypsilon

Delovanje Zavoda Ypsilon je delno financirano s strani Urada Republike Slovenije za mladino.

MIZŠ

Piškotke uporabljamo za izboljšanje naše spletne strani in vaše izkušnje, ko jo uporabljate. Več o piškotkih....

  Strinjam se z uporabo piškotkov.