Y.blog

Ypsilonovci priporočamo: Top 5 počitniških destinacij na Hrvaškem

blog ypriporočamo

Dobro smo že zakorakali v poletje in nekateri že uživate na dopustu medtem ko se boste drugi na lepše šele odpravili. Ypsilonovci smo zbrali nekaj top počitniških destinacij na Hrvaškem, ki jih obiskujemo pogosto in bi jih priporočili tudi vam.

Kam torej na počitnice? Berite naprej!

1. Otok Krk

krk

Vir fotografije

Otok Krk leži na severu Jadrana v Kvarnerskem zalivu in je po površini drugi največji hrvaški otok. Glavno mesto je Krk, najbolj obiskana plaža pa Baška.
Must visit: Baška, Malinska, Njivice, Punat, Vrbnik, Omišalj.

2. Kamenjak

kamenjak

Vir fotografije

Južno od vasi Premantura se razprostira 9,5 km dolgo zaščiteno naravno območje Kamenjak. Čudovite plaže, zalivčki in mediteransko rastlinje, kjer vsak lahko uživa v morskem zraku in najde svoj kotiček pod soncem. Polotok je širok le 1,5 km, tako ga boste lahko prepešačili ali prekolesarili.
Must visit: Na koncu Kamenjaka se nahaja zanimiv Safari bar, pečine in jame, za vse ljubitelje potapljanja in raziskovanja podvodnih čudes.

3. Rovinj

rovinj

Vir fotografije

Rovinj je mesto in pristanišče na zahodni obali hrvaške Istre, severno od Pule. Občina Rovinj leži na tako imenovanem področju rdeče Istre. Aktivnosti, ki vas vabijo so ogled starega mestnega jedra, kolesarjenje po okoliških poteh, potapljanje, izleti s čolni, …
Must visit: Cerkev sv. Evfemije, Frančiškanski samostan, Rovinjski akvarij (Institut „Ruđer Bošković“)

4. Otok Cres

cres45 p189

Vir fotografije

Cres je največji in najdaljši hrvaški otok; leži na severu Jadrana v Kvarnerskem zalivu. Cres je bil nekoč z ozkim pasom zemlje povezan z Lošinjem, danes sta povezana z manjšim mostom. Na otoku se nahaja sladkovodno Vransko jezero.
Must visit: Cres, Miholašćica, Martinšćica – prepričale vas bodo prelepe plaže in turkizno modra voda.

5. Otok Pag

pag 2011 831

Vir fotografije

Pag je dolg in ozek otok, ki se razprostira ob Velebitskem kanalu vzporedno s celinsko obalo. Jugozahodna obala otoka je nizka, severovzhodna pa strma in visoka. Na severovzhodni obali sta Paški zaliv na koncu katerega leži zaliv Caska, in zaliv Stara Novalja.
Must visit: mesto Pag, Novalja, Gajac, Povljana, Šimuni … Take your pick! Tudi na Pagu boste našli kraj zase, pa če obožujete kampiranje ali pa ste raje nastanjeni v apartmaju.

Smo vam dali idejo, kam se boste odpravili na dopust? Imate tudi vi kakšen predlog ali pa priljubljeno letovišče, ki ga obiskujete že več let? Zaupajte nam ga!

Vam je vsebina všeč? Delite jo
SAP

Partnerji Zavoda Ypsilon

Delovanje Zavoda Ypsilon je delno financirano s strani Urada Republike Slovenije za mladino.

MIZŠ

Piškotke uporabljamo za izboljšanje naše spletne strani in vaše izkušnje, ko jo uporabljate. Več o piškotkih....

  Strinjam se z uporabo piškotkov.