Y.blog

Prednosti digitalizacije v 21. stoletju za generacijo Y

4digitalizacija

Avtorica: Urška Rifelj

Generacija Y smo tista generacija, ki se je s pojmom računalništvo in digitalizacija srečala že v osnovnošolskih ali pa vsaj srednješolskih klopeh. Že od otroštva spremljamo hiter tehnološki razvoj. Nenehne spremembe nam ne predstavljajo stres ampak izzive in priložnosti. Ravno iz tega razloga menim, da digitalizacija nudi veliko prednosti in potenciala še posebno generaciji Y.

Po mojem mnenju je globalna dostopnost informacij ena izmed večjih prednosti digitalizacije. Digitalizacija nam omogoča dostop do informacij in znanj kadarkoli in kjerkoli. Le-to generaciji Y nudi ogromno možnosti za razvoj v prihodnosti. Na ta način imamo možnosti za razvoj tudi kot posamezniki neodvisnosno od velikosti kapitala.

Digitalizacija predstavlja prednosti tako posamezniku kot tudi družbi. Ljudje zaradi digitalizacije delo opravimo lažje in enostavnejše, procesi pa so učinkovitejši. Fizično zahtevno ali rutinsko delo lahko opravimo s pomočjo sodobnih tehnologij. Kar po mojem mnenju predstavlja zgolj prednosti in nikakor ne grožnje o ukinjanju delovnih mest. Vsaj ne za generacijo Y. Menim, da digitalizacija prinaša veliko potencialnih prihodkov, če jih le znamo prepoznati.

Menim, da digitalizacija generaciji Y omogoča tudi bolj udobno bivanje. Ravno zaradi digitalizacije imamo potrebne informacije vedno na voljo, kar pa nam daje občutek varnosti in sigurnosti. Prav tako nam digitalizacija omogoča večjo povezanost med znanci in neznanci. Ravno v tem pa vidim največji potencial digitalizacije za generacijo Y. Omogočeno nam je pridobivanje različnih znanj, informacij in povezovanje z znanimi in manj znanimi osebami, kulturami ter vrednotami. S tem ko nam je dana možnost, da neznano postane znano, večamo možnost, da se seznanimo z drugačnostjo in jo sprejmemo.

Povzamem lahko, da digitalizacija predstavlja prednost tako za posameznika kot tudi družbo na vseh področjih. Največji potencial digitalizacije pa prepoznam pri širjenju informacij in posledično sprejemanju drugačnosti.

Vam je vsebina všeč? Delite jo
SAP

Partnerji Zavoda Ypsilon

Delovanje Zavoda Ypsilon je delno financirano s strani Urada Republike Slovenije za mladino.

MIZŠ

Piškotke uporabljamo za izboljšanje naše spletne strani in vaše izkušnje, ko jo uporabljate. Več o piškotkih....

  Strinjam se z uporabo piškotkov.