Y.blog

Prihodnost je že tukaj, samo ni še enakomerno razporejena

maja

Avtorica: Maja Mirosavljević

Prijatelji mi pogosto pravijo, kako bi se vsaj za trenutek radi prestavili v prihodnost, videli prihodnje navade in trende ter se na podlagi tega odločili, kaj narediti danes. Ja, sprejeti dobro odločitev v današnjem dinamičnem svetu, postaja vedno bolj zahtevna naloga.

Kaj, če bi res lahko videli svet, ki prihaja? Bi potem kaj spremenili? No, sama sem že začela raziskovati, kaj lahko spremenim, da ne bi naredila neljube napake. Recimo spregledala najbolj iskanih poklicev prihodnosti in se izognila tistim, ki jih bodo kmalu zamenjali roboti.

Začela sem brati knjigo Četrta industrijska revolucija, ki jo je napisal dr. Schwaba, za čigar prevod v slovenščino je odgovoren Igor Pauletič iz podjetja Frodx d. o. o.. Knjiga je lahko berljiva in nas hitro pripravi k razmišljanju o novih tehnologijah in hitrem napredku na vseh področjih življenja, o vplivu na družbo, družbene ureditve, na koncu pa razmišljamo tudi o tem, kako bomo nekoč svoje otroke lažje usmerjali in jih znali pripraviti na svet, ki šele prihaja.

Veste, kako pravijo, ključne informacije so zlata vredne, a treba jih je pravočasno pridobiti. Tokrat izgovor, da ne veste, kje lahko preberete to zanimivo knjigo, ne pride v poštev. Popolnoma brezplačno si jo lahko preneste v parih korakih iz spletne strani podjetja Frodx.

Psssst … med drugim boste zvedeli , da bomo v prihodnosti tiskali celo človeške organe in kožo. Prihodnost bo brez dvoma zelo zanimiva in predvsem drugačna! Ampak nas ne sme biti strah. Tudi naše babice si niso znale predstavljati naprave, s katero bodo lahko videle in slišale svoje vnuke, tudi če so na drugi strani sveta. Na vse se navadimo in komaj čakam, da bom tudi sama rekla, kako daleč smo prišli!

Želim vam prijetno branje! :D

Vam je vsebina všeč? Delite jo
SAP

Partnerji Zavoda Ypsilon

Delovanje Zavoda Ypsilon je delno financirano s strani Urada Republike Slovenije za mladino.

MIZŠ

Piškotke uporabljamo za izboljšanje naše spletne strani in vaše izkušnje, ko jo uporabljate. Več o piškotkih....

  Strinjam se z uporabo piškotkov.