Y.blog

I wanna be a millionaire! Ampak, kako?

Avtorica: Maja Mirosavljevič

Pogosto slišimo neke glasove v glavi, ki nas odvračajo od vsega, kar presega cono udobja. Prav zaradi tega naredimo manj, kot smo sposobni in kot bi lahko. Take in podobne stvari ter razno razne formule za uspeh so nam predstavili trenerji Success Resourcesa na intezivnem seminarju Millionaire Mind, ki je potekal prejšnji vikend v veliki dvorani Gospodarskega razstavišča.

800 ljudi. 3 generacije. 1 cilj.

Prva stvar je zavedanje, zakaj hočemo imeti veliko denarja? Kako bi ga konkretno izkoristili? Pa ne misliti: Ja, sej vem. Daj mi milijon, takoj ga bom porabil/a. Napišite na papir, kaj bi konkretno naredili s tem denarjem.

Večina ljudi nikoli ne postane finančno uspešnih in gredo skozi življenje, ne da bi poiskali razloge, zakaj je tako? Takšni ljudje svojo finančno prihodnost naivno ignorirajo ter še naprej ostajajo v trenutnih službah in rutini ter upajo, da bodo nekega dne privarčevali dovolj za pokojnino. Lažje je ignorirati stvari kot sprejeti dejstva in tvegati. Najtežji je prvi korak. V tem primeru je ta korak, kot zgoraj omenjeno – zavedanje!

Druga stvar je, kako boš kdajkoli bogat, če ne razmišljaš kot bogat človek in če ne delaš, kar delajo bogati in misliš, da imajo samo slabi ljudje veliko denarja? No ja, sej vas bo večina mislila, kako bom delal kar delajo bogati, če nimam denarja? Ampak, če se osredotočimo na to, kako nimamo, pošiljamo v univerzum negativno energijo in velika je verjetnost, da ga ne bomo nikoli niti imeli.

To kar vpliva na naša razmišljanja o denarju in kako se obnašamo do denarja danes, je posledica vplivov iz otroštva, ki so nam jih starši nezavestno prenesli in se nam je vsadilo v možgane. To imamo danes tako močno sprogramirano v možganih, da vpliva na vse kar delamo in se tega niti ne zavedamo. Problem je, da se tovrstna prepričanja težko spremenijo. In ne samo starši, temveč tudi šola, cerkev, mediji, družba, partner/ka ipd. Ti stahovi so nastajali, če smo pogosto poslušali kreganja staršev zaradi denarja ali kako celo življenje moramo varčevati ipd.; nastali so skozi različne modele ravnanja z denarjem in poraba denarja staršev, družbe ipd.; ter specifičnih situacij oziroma dogodkov iz otroštva, ki so pripeljali do teh strahov, ki jih mogoče nezavestno imamo še danes.

Pomembna fraza: »Roots create fruits.«

To samo poudarja, da so korenine oziroma naša prepričanja in razmišljanja, ki niso vidljiva, bolj pomembna kot vidljivi del, ker v bistvu vplivajo na to, kaj bo v končni fazi vidno. Če so korenine zasnovane na strahu ali želji za dokazovanjem ali jezi, potem tudi sadje na našem drevesu bo takšno (in se bo tudi izkazalo v drugih področjih življenja). Tako bomo mogoče v določeni fazi življenja imeli veliko denarja, ampak ne bomo srečni.

Glavna poanta je postati »finančno svoboden«.

In kako? No, sliši se enostavno. Začneš neko vrsto biznisa in ga oblikuješ tako, da dobivaš pasivni prihodek in ko ta prihod presega tvoje stroške (na letni ravni), potem si finančno svoboden. Verjetno si vsak izmed nas želi, da bi bil finančno varen, vendar večina nima poguma nekaj konkretnega narediti in ostane v coni udobja. Namesto, da bi sledili sanjam, je enostavno lažje delati za nekoga, imeti redno mesečno plačilo in delati na polno, ker so nas naučili, da je edino to pravilno.

Ko bomo vedeli, kako upravljati s tem, kar trenutno imamo, bomo potem lažje upravljati tudi s tem, kar šele pride.
Skratka, osnovna formula, kako vsak mesec upravljati s svojim denarjem je:

milionare maja

Preden začnete iskati izgovore, kot so: joj, moja banka sploh nima možnosti odpiranja podračunov ali kje bom zdaj našel/a kozarce; vse sem že nafilal/a z mermelado ali ozimnico ipd. Spomnite se, da je prvi korak najtežji, ampak najbolj pomemben. In da če nekaj res želite, ampak da ta želja izvira iz vaše notranjosti, potem boste že našli način, kako to narediti.

P.s. Lahko si sposodite od sosedov. ;)

Skratka, treba je opustiti vse negativno (strah, jezo, željo za dokazovanjem ipd.), kar je sprogramirano v naših možganih že od prej in korenito spremeniti stališča o denarju in biti odprti za nove vzorce razmišljanja, a če želimo biti bogati in istočasno mislimo, da so bogati slabi ljudje, potem nekaj ne štima. Se pravi, najprej opustiti te miselne vzorce in potem se bodo spremembe počasi dogajale.

Žal, formule za to nimam, a za vas jo nima noben človek na planetu. Formula se nahaja v vsakem izmed nas. Vsak ima svojo osebno formulo. Nama, prisotnim na seminarju, so skozi določene vaje, pomagali vsaj malo spremeniti način razmišljanja o tovrstnih zadevah.

Dobra novica je, da če želite tudi vse to našteto sami poslušati in poskusiti na praktičnih vajah, lahko osebno poslušate na seminarju, ker bo spet v Sloveniji in to 10.-12. novembra. Več informacij dobite tej na spletni strani.  

In za konec, si zapomnite: ”Če želite spremeniti sadove, morate spremeniti korenine. Če želite spremeniti tisto, kar je vidno, morate najprej spremeniti tisto, kar je nevidno.” T. Harv Eker

Vam je vsebina všeč? Delite jo
SAP

Partnerji Zavoda Ypsilon

Delovanje Zavoda Ypsilon je delno financirano s strani Urada Republike Slovenije za mladino.

MIZŠ

Piškotke uporabljamo za izboljšanje naše spletne strani in vaše izkušnje, ko jo uporabljate. Več o piškotkih....

  Strinjam se z uporabo piškotkov.