Y.blog

Izgubljene duše izgubljene generacije

never lost hope 2636197 640

In zakaj se mi je to zgodilo šele po včlanitvi? Vaša predavanja, zagon in vlivanje samozavesti so bili ključ do uspeha. Človek težko verjame vase, če se tega prej ni naučil ... vendar pri vas lahko to nadoknadi.

Avtorica: Tadeja Srša, članica Zavoda Ypsilon

Kot generacijo, ki je bila prepozna in hkrati prehitra, posledično potisnjena v kot ter pozabljena, se nas je učilo, da moramo biti ponižni in da moramo sprejeti to, kar se nam ponudi. Stregla so se nam krila, zbijala samozavest, podirala morala…

V ta začaran krog smo padli skoraj vsi rojeni okrog leta 1985 (+/- 5 let). Služba je bila nerealna želja, menjava torej niti približno ni prišla v poštev. Izgubljene duše izgubljene generacije. Noben nam ni pomagal, dokler se ni pojavil Zavod Ypsilon. Ko sem prvič slišala za Zavod Ypsilon, sem postala radovedna. Službo sem sicer imela, vendar nikoli nisem bila dovolj samozavestna, da bi se konkretno izpostavljala in upala narediti velike korake. Spomnim se trenutka, ko sem prejela vabilo za predstavitev članstva. Ne vem, če sem razmišljala 15 sekund in že sem odposlala prijavo, prav tako pa ni trajalo nič dlje, da sem se odločila za včlanitev. Ljudje smo različni in tako se razlikujejo tudi naše želje ter potrebe, ampak vsebina predstavitve je pri meni vzbudila neverjetno željo po aktivnem sodelovanju. Ne le, da so člani Zavoda Ypsilon nenehno v stiku z drugimi člani, prepričale so me predvsem delavnice in seminarji, s katerimi je bila možna rast vsakega posameznega člana neizbežna. In točno to se je zgodilo. Očitno se je od včlanitve naprej pri meni premaknil nek gumb. Kar naenkrat so se začeli premiki in danes, nekaj mesecev po včlanitvi, sedim v stanovanju v Heilbronnu v Nemčiji in pišem te vrstice. Zakaj sem tu? Začela sem zaupati vase in v svoje sposobnosti, to pa ni ostalo neopazno moji bližnji okolici. Dobila sem krila in tako migrirala iz Lidl Slovenija v Lidl Stiftung (da povem po naše: šla sem k matici). Kaj točno počnem, vam zaupam drugič, do takrat pa vam lahko povem le to, da mi niti malo žal, da sem se včlanila v Zavod Ypsilon, kajti verjamem, da so bili moj ključ do uspeha res vsa predavanja, seminarji in nenehno ponavljanje, da naj zaupam vase.

Iskreno lahko rečem, da je ta moja migracija najboljše, kar se mi je do sedaj zgodilo. Vem, da ne bo lahko, vem, da bo naporno, ampak pridobila bom nova znanja, nove izkušnje in osebnostno naredila še večji korak kot sem ga že. Zaupam vase in daj tudi ti! Si že član? Sodeluj, hodi na predavanja, udeležuj se seminarjev,… Še nisi član? Ne vem, kaj čakaš.

Vam je vsebina všeč? Delite jo
SAP

Partnerji Zavoda Ypsilon

Delovanje Zavoda Ypsilon je delno financirano s strani Urada Republike Slovenije za mladino.

MIZŠ

Piškotke uporabljamo za izboljšanje naše spletne strani in vaše izkušnje, ko jo uporabljate. Več o piškotkih....

  Strinjam se z uporabo piškotkov.