Strokovno vodenje Zavoda Ypsilon prevzema Sabina Đuvelek, Simbioza postaja socialno podjetje

Ljubljana, 2. junij 2014 - Po skoraj petih letih delovanja Zavoda Ypsilon mesto strokovnega direktorja zapušča Žiga Vavpotič in predaja vodenje mlajši generaciji.

 

Zavod Ypsilon je od svoje ustanovitve do danes postal ena najhitreje rastočih nevladnih organizacij za mlade, ki ga širša javnost pozna predvsem po povezovanju mladih in različnih projektih, med katerimi je najbolj znan projekt Simbioza.
Žiga Vavpotič, diplomirani ekonomist in politolog, magister sociologije, pobudnik številnih projektov znotraj Zavoda Ypsilon, prepušča strokovno vodenje novi generaciji v najboljši kondiciji, z največ projekti, z največ zaposlenimi in z najboljšimi finančnimi rezultati.
"Zavod Ypsilon predajam najboljši ekipi. Vse prevečkrat vidimo v slovenski družbi, kako se ljudje ne znajo odmakniti in prepustiti mesta naslednikom. Zavod Ypsilon ima trde temelje, skupaj z ekipo smo dosegli zavidljive rezultate. Pogosto smo bili vzor mnogim in priznam, bila je imenitna izkušnja. Želim si, da bo v prihodnosti čim več mladih imelo priložnost spoznati delovanje Zavoda Ypsilon, saj ta ponuja izjemno priložnost za razvoj," je ob predaji povedal Vavpotič.
Sabina Đuvelek je diplomirana psihologinja, ki se osredotoča predvsem na rezultate in doseganje zastavljenih ciljev, pri delu pa vedno išče možnosti za osebnostni in karierni razvoj. Do sedaj je opravljala funkcijo vodje dogodkov, sedaj pa prevzema vlogo strokovne direktorice Zavoda Ypsilon. Ob tem pravi: >Kocka je padla, izziv sem sprejela. Zakaj? Odgovor je preprost; ker verjamem v vizijo in poslanstvo Zavoda Ypsilon. Na mladih svet stoji in vem, da smo sami odgovorni za svojo prihodnost. Zato je ključno, da obstaja stičišče za proaktivne, odgovorne predstavnike Y generacije, kot je Zavod Ypsilon, kjer mladi lahko oblikujemo različne iniciative in projekte, ki pomagajo pri reševanju aktualnih družbenih problemov. Vsekakor sem hvaležna za to priložnost in naredila bom vse, da bosta vizija in poslanstvo Zavoda Ypsilon uspešno živela še naprej.<
Z vidika razvoja organizacije so organi Zavoda Ypsilon pred časom sprejeli tudi odločitev, da projekt Simbioza zaživi samostojno. V ta namen je bilo ustanovljeno socialno podjetje Simbioza Genesis. Direktorica Ana Pleško: "Veseli smo, da je Simbioza razprla svoja krila in da v vsakdanu piše trajnostne zgodbe z medgeneracijskim sodelovanjem. Iz ideje, do projekta in do ustanovitve zavoda, ki deluje po principu socialnega podjetništva, na kar smo iskreno ponosni. Verjamemo v prihodnost povezovanja generacij, ključ prihodnosti pa je zagotovo v medgeneracijskem sodelovanju. S trajnostnimi zgodbami kot so Simbioza mojstri, Simbioza medgeneracijski center, Simbioza šola, Konzorcij Sodelujemo in Ypsilon mladi prepletamo medgeneracijsko sodelovanje, prostovoljstvo in IKT veščine na vsakodnevni ravni in v vsakodnevnih aktivnostih. Poleg tega razmišljamo o tem, da bomo ustanovili še en zavod, ki bo skrbel za mednarodno povezovanje. Simbioza je socialna inovacija, ki lahko poveže svet."
Petra Kocjan, direktorica Zavoda Ypsilon je ob tej priložnosti povedala: >Spremembe, ki se trenutno dogajajo kažejo na to, da je Zavod Ypsilon dozorel in z njim tudi prva generacija, ki ga je zgradila ter naš najodmevnejši projekt Simbioza, ki je prerastel v trajnostno zgodbo. Prihajajo nove sile, mladi, ki bodo imeli priložnost prevzeti znanje in dosežke prejšnje generacije ter hkrati vpeljati svež veter v delovanje zavoda. Tega se veselim, saj so spremembe edina stalnica v našem življenju, prav tako pa ima vsaka generacija svoje izzive in potrebe.<

 

 

 

Vam je vsebina všeč? Delite jo
SAP

Partnerji Zavoda Ypsilon

Delovanje Zavoda Ypsilon je delno financirano s strani Urada Republike Slovenije za mladino.

MIZŠ

Piškotke uporabljamo za izboljšanje naše spletne strani in vaše izkušnje, ko jo uporabljate. Več o piškotkih....

  Strinjam se z uporabo piškotkov.