Konferenca ob zaključku drugega cikla Made with Y: Future of work

Konferenca ob zaključku drugega cikla Made with Y: Future of work

Dragi Ypsilonovci, Zaključujemo 2-letni projekt »Made with Y«, trening mladih profesionalcev za...

Y.business delavnica: »Google AdWords oglaševanje«

Y.business delavnica: »Google AdWords oglaševanje«

Se želite s svojo dejavnostjo na trgu dobro pozicionirati? Pridobite svoje stranke preko Google...

Postani član/članica Zavoda Ypsilon

Postani član/članica Zavoda Ypsilon

     Si predstavnik-ca generacije Y, proaktiven-a, talentiran-a in poln-a novih...

  • Konferenca ob zaključku drugega cikla Made with Y: Future of work

    Konferenca ob zaključku drugega cikla Made with Y: Future of work

  • Y.business delavnica: »Google AdWords oglaševanje«

    Y.business delavnica: »Google AdWords oglaševanje«

  • Postani član/članica Zavoda Ypsilon

    Postani član/članica Zavoda Ypsilon

 
 
 

Vedno korak pred drugimi

Janez Skrabec Success Story februar 2018 Zavod Ypsilon 2

Janez Škrabec, ki je pred kratkim prejel naziv Managerja leta 2017, se je v četrtek, 22. februarja 2018 srečal z mladimi v Zavodu Ypsilon in jim pripovedoval anekdote svojih mednarodnih poslovnih izkušenj, ki jih je začel pridobivati že pri 25. letih.

Najpomembnejša je ljubezen do tega, kar delate

Janez Škrabec je med drugim študiral ekonomijo na Univerzi v Ljubljani, podiplomsko izobrazbo pa je pridobil v Združenih državah Amerike. Ko se danes spominja tistih časov, sicer ugotavlja, da mu je študij ekonomije pomagal postati boljši podjetnik, a je mladim predlagal, naj študirajo predvsem tisto področje, v katerega so zaljubljeni.

Takšen je tudi njegov odnos do posla. Ko podjetje Riko d.o.o. dosega vidne uspehe v Rusiji, Belorusiji, na ozemlju Balkana, v Iranu in drugje po svetu, gre to pripisati njegovi ljubezni do dela: “Samo če boš stvari imel rad, bos lahko premagal padce,” je zato zaupal mladim, ki so se udeležili dogodka Y.business Success Story.

Pomembno je, da se iz zaključenih projektov nekaj naučimo. Po izkušnjah Janeza Škrabca so stvari najtežje, ko jih delamo prvič, ker pa se učimo in poznamo svoje področje, lahko postanemo zares dobri. Na tem temelju smo lahko vedno korak pred drugimi, saj znamo izkušnje uporabiti v svojo korist.

Janez Skrabec Success Story februar 2018 Zavod Ypsilon 1

Vzroke za neuspeh išči pri sebi

Janez Škrabec svojo ljubezen najde v delu z ljudmi, vzpostavljanju stikov, ob tem pa izjemno rad tudi potuje. Velik del uspeha pa so tudi njegovi zaposleni, ki jim zaupa in tako lažje doseže optimalno ravnotežje med delom in zasebnim življenjem.

“Teama ne najdeš, team narediš,” je ena od njegovih maksim, ki se očitno dobro obnesejo v praksi. Na temelju zaupanja, spoštovanja in iskrenosti gradi odnose s svojimi sodelavci, ki ustvarjajo posel. Mladim je svetoval, naj kot dobri voditelji ne iščejo vzroka za neuspeh pri drugih, ampak pri sebi. Podobno kot ne kaznujemo cvetlice, ki ne obrodi cveta, ampak ji spremenimo pogoje, da lahko uspeva.

Kot voditelj tako ne išče idealnih ljudi. V vseh stvareh poskuša videti dobro, za vse ljudi pa verjame, da so za nekaj dobri in da jim je treba dati priložnost, da se izkažejo.

Turizem je ena od prihodnosti

Janez Skrabec Success Story februar 2018 Zavod Ypsilon 3

Janez Škrabec pa goji ljubezen tudi do kulturne dediščine in slovanskih jezikov. Že njegov prastric Stanislav Škrabec je bil jezikoslovec, zato je Janez Škrabec ustanovil poseben sklad štipendij za študente slovnskega jezika.

Bogato kulturno dediščino pa vzdržuje tudi na Škrabčevi domačiji, kjer ohranja duha dobe pred 200. leti. Prirejajo kulturne dogodke in delavnice z vaščani ter poskušajo sodelovati z lokalnimi ljudmi, ki izdelujejo lokalne proizvode. Na tak način pa ne skrbi le za ohranjanje starih izročil, temveč pomembno prispeva k turistični ponudbi kraja ter razvija svojo družbeno odgovornost.

 

 

Naslednjič se srečamo v torek, 20. marca 2018 ob 18.00 v Festivalni dvorani Ljubljana! Na dogodku Speak Up! Follow Your Dreams inspired by Lidl Slovenija boste lahko prisluhnili zgodbam Dejana Zavca, Andreje Sterle Podobnik, Matica Vizjaka, Ivane Djilas in Mateja Matkoviča. Brezplačne vstopnice so že na voljo!

Petek, 23 Februar 2018 16:28
Vam je vsebina všeč? Delite jo
SAP

Partnerji Zavoda Ypsilon

Delovanje Zavoda Ypsilon je delno financirano s strani Urada Republike Slovenije za mladino.

MIZŠ

Piškotke uporabljamo za izboljšanje naše spletne strani in vaše izkušnje, ko jo uporabljate. Več o piškotkih....

  Strinjam se z uporabo piškotkov.