Y.business

 

Y.business program je namenjen vsem mladim, katerih ideje in kreacije bodo spreminjale svet. Izvajali ga bomo v sodelovanju z ABC pospeševalnikom v prostorih Acceleration Business City HUB (BTC, hala D). Namenjen je proaktivnim mladim, ki želijo nadgraditi svoje znanje s konkretnimi vsebinami in spoznati zanimive ljudi ter potencialne investitorje. Program zaobjema zanimive dogodke, vikend seminarje, mreženja in delavnice. Z uporabo inovativnih metod učenja posameznike spodbujamo, da postanejo v svojem delu in življenju še boljši.


Program sestavljajo štirje stebri – Build up, Meet up, Speak up in Warm up.


Prvi steber Build up se posveča aktivnostim za učenje z izvedbo vikend seminarjev na določene, aktualne tematike.


Drugi steber Meet up posameznike navdaja s priložnostmi za povezovanje in mreženje ter jim omogoča spoznavanje najboljših vodij s področja gospodarstva.


V tretjem strebru, Speak up, mladim omogočamo priložnost, da spoznajo najboljše TOP predavatelje in najbolj uspešne posameznike s celotnega sveta. Dogodki v tem sklopu bodo posvečeni širši javnosti.


Četrti steber, Warm up, zajema aktivnosti za krepitev zdravja in dobrega počutja uporabnikov programa

 

 

Ybusiness

Podkategorije

Cenik

 

Warm Up

Warm up steber je močno povezan z zdravim načinom življenja. Potrebujemo vplivne mlade ljudi, ki so zdravi, v dobri formi in zmožni presegati svoje zmogljivost iz dneva v dan. Ko smo v dobri formi lahko premagujemo ovire kot za šalo! 
Warm up dejavnosti implementirane v ABC HUB in vsebujejo Warm Up zajtrk in kratko vadbo, ki pripravi inHUBitante na izzive v dnevu.  

Success Story Feature

 

Kdaj: Četrtek, 19:00 - 20:30 (2krat mesečno) 

Zakaj: Mreženje je zelo pomembno v poslovnem svetu in je nekaj, kar mladi podjetniki morajo čimprej osvojiti. 

Kaj: Ob četrtkih zvečer se bomo mrežili ob uspešnih poslovnežih. Mreženja se začnejo z vodenim intervjujem, ki ga vodi moderator. Ta del ne traja več kot 30-40 minut. Nadaljevali bomo z vprašanji iz občinstva in z aktivnostjo, ki bo udeležence spodbudila k spoznavanju en drugega. Glavni razlog za izvedbo tega je, da udeleženci stopijo izven svoje meje udobnosti in se spoznajo z drugimi uspešnimi mladimi in si razširijo svojo mrežo poznanstev. 

POMEMBNO: Poslovna obleka je obvezna!

Jezik: slovenščina/angleščina


Prihajajoči Success Story: 

 

MOOC

 

Kdaj: Vsak torek, 17:00 - 18:00

Zakaj: Nudimo še bolj poglobljeno učenje o temah, o katerih si želimo izvedeti več. MOOC programi trajajo 4-6 tednov in gostijo nekatetere najboljše učitelje v svetovnem merilu. Problem nastane, ko se želimo izobraževati, pa potrebujemo dodatno motivacijo, ki jo učenje v skupini lahko nudi. Tukaj torkovi sestanki pridejo v ospredje in omogočijo udeležencem MOOC programa, da ga uspešno zaključijo. 

Kaj: MOOC pomeni massive open online course - internetne učne ure, odprte za večje množice ljudi. Gre za online učenje, ki teži k neomejeni udeležbi in odprtemu dostopu prek interneta. Kot nadgradnja tradicionalnim učnim materialom, kot so posnete lekcije, knjige in problemskih sklopov, mnogi MOOC programi zagotavljajo interaktivne forume, ki spodbujajo skupnostno interakcijo med študenti, profesorji in asistenti. MOOC so nedavno odkriti razvoj v izobraževanju na daljavo, ki je bilo prvič predstavljeno v letu 2008, masovno pa se je začela uporabljati po letu 2012. MOOC programi so dodatek temam vikend seminarjev, saj bodo teme obravnavane na vikend seminarju prek MOOC programa nadgrajene. Srečanja prijavljenih na MOOC program bodo potekla vsak torek vse do konca programa. Cilj je, da vsak posameznik program zaključi in vsekakor je to lažje in zabavnejše storiti v skupini. Na torkovih sestankih bomo govorili o stvareh, ki jih nismo razumeli pri uporabi MOOC programa, o stvareh, o katerih imamo svoje mnenje, pa tudi preizkušali drugačne tehnike in pristope, o katerih smo se že učili in bi jih želeli uporabiti tudi v praksi. 

Jezik: slovenščina/angleščina

 

Marketing - Dips and Tricks

 rsz marketing dips and tricks

Marketing je veda, ki definira in raziskuje ciljne trge in uporabnike ter skuša z njimi vzpostavljati dobičkonosne odnose. Pri vsaki obliki marketinga je najbolj pomembno poznavanje ciljne publike in njenih potreb.

 

Ključni poudarki:

• Kaj je bistvo marketinga
• Marketing in branding
• Marketinška strategija
• Merjenje uspešnosti marketinške kampanje
• Pregled in analiza dobrih praks

Predavatelje, ki bodo z vami delili svoje znanje, predstavljamo tukaj

Urnik1 POSODOBLJEN

Urnik2 POSODOBLJEN

 Kako smo se imeli na vikend seminarju, si lahko ogledate TUKAJ.

cenk

Sell like a PRO

Y.business modul vključuje vikend seminar in Success Story. Več informacij spodaj. 

1.  VIKEND SEMINAR

Eno najpomembnejših področij v podjetju je prodaja. Brez prodaje ni pritoka denarja in brez denarja podjetje ne obstaja. Prodajalec je zelo kompleksen in zahteven poklic, saj so kupci vedno bolj zahtevni. Ravno iz tega razloga je razumevanje potreb kupca in ustrezna priprava na prodajo tako zelo pomembna. Na modulu bodo predstavljene različne tehnike prodaje, zelo pomembno poglavje pa bo tudi psihologija prodaje, ki nam lahko velikokrat pomaga pri zaključevanju.                                                                      

 

Ključni poudarki:
• Osnovne tehnike prodaje
• Kaj moramo vedeti pred začetkom prodaje
• Psihologija prodaje
• Dobre prakse iz ZDA

 

 program

   program1

Lokacija: Acceleration Business City HUB (BTC City, hala D, pod Emporiumom)

Predavatelji: Klikni tukaj!

Y.business modul is supported by NGO Small grants US. Embassy.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

2. SUCCESS STORY Z G. DANIELOM GREGORIČEM

 

KDO je DANIEL GREGORIČ? 

Po kitajskem horoskopu je tiger, za rojene v tem znamenju pa je značilno, da so ljudje akcije. Njegovi prijatelji pravijo, da se ne ustraši zlepa nepredvidljivih dogodkov in redko gre z glavo skozi zid. Sam pravi, da zanj držijo lastnosti dvojčka, predvsem dualizem in nenehna aktivnost.

Z glasbo se ukvarja od 16. leta, v svet financ pa je padel pred 16. leti. Bližnji ga poznajo predvsem kot finančnika, javnost kot glasbenika. V vsakem primeru sta svet financ in glasba jin in jang v njegovem življenju.

Rad potuje, raziskuje nove kraje in kulinariko, navdušujejo ga adrenalinski športi. Naj bo sprehod s tigrom, pokvarjeno letalo ali vožnja z balonom sredi Azije, pustolovskega duha mu ne manjka.

Pravi, da z veseljem vodi svoje zaposlene in v svojem delu zares uživa, a v sebi še vedno nosi del neukročenega rockerja, ki ima krvno skupino B(FM).

Vse to in še več je Daniel Gregorič, direktor družbe INDIVIDA & Partnerji in kitarist v skupini Big Foot Mama.

 

 

Y.business modul Work smart, not hard

 rsz banner popr

Ste nenehno v tekmi s časom? Lovite roke in se ne vidite ven iz vseh obveznosti? Mogoče bi bilo smiselno, da se naučite učinkoviteje upravljati s časom in bolje postavljati prioritete? Pridite na Y.business vikend seminar Work Smart not Hard in se naučite delati 'pametno' in učinkovito.
Skozi modul Work Smart, not Hard se boste naučili, kako najbolj produktivno porabljati svoj čas. Pomembni sta tako osebna, kot tudi poslovna produktivnost, saj lahko vaša osebna rutina ogrozi prizadevanja, za uspešnost na delovnem mestu.  Dela se moramo lotiti premišljeno in strateško, zastaviti si moramo cilje in točno opredeliti naloge, ki morajo biti opravljene. Fokus mora biti točno tam, kjer ga potrebujemo, saj se lahko hitro zgodi, da zunanji dejavniki zmotijo našo koncentracijo in posledično zgubimo dragoceni čas

Ključni poudarki:
• Produktivno in neproduktivno delo
• Delovni načrt
• Pametne delovne navade se ne zgodijo same od sebe
• Delo in prosti čas
• Majhni triki z velikim vplivom

 

rsz urnik2

 

Z nami bosta dva izjemna predavatelja. 

Dr. Franc Gider je idejni avtor blagovne znamke in koncepta bizinaizi, Uroš Ferlin pa je eden najbolj vidnih strokovnjakov za pametno porabo časa v Sloveniji, ki je delal tudi za podjetje Apple.

Več o obeh predavateljih si lahko preberete v članku Včasih je delal pri podjetju Apple, 11. junija pa bo z nami na vikend seminarju! 

rsz 1vsi skupaj Ybusiness predavatelji

Kako smo se imeli na vikend seminarju, si lahko ogledate TUKAJ.

cenik 22.05.2016

The Power of Internet

 POI EarlyBIRD

Top 10 najbolj iskanih služb v letu 2010 leta 2004 sploh še niso obstajale. V dobi interneta je življenje vedno hitrejše in paziti moramo, da smo v koraku z napredkom. Virtualnost močno spreminja naša življenja, vedeti pa moramo, kako to uporabiti v našo korist ali v korist našega podjetja. Želimo poznati prednosti, ki nam jih ponuja internet, saj bomo le tako lahko korak pred konkurenco. Prednosti pa zelo rade prinesejo tudi potencialne nevarnosti, na katere moramo pomisliti, preden pride do neželene škode. Udeležence pripravljamo za službe, ki še ne obstajajo, da bi z uporabo tehnologije, ki še niso bile izumljene, reševali probleme, za katere še ne vemo, da jih imamo.


Ključni poudarki:
• Poslovne priložnosti, ki nam jih razvoj internet ponuja
• Kaj je virtualnost in kako nam lahko pomaga uresničiti naše cilje
• Internet of Things – kakšne možnosti odpira?
• Big data analize

 

 

 

 

 

 urnik2

 urnik5

Lokacija: Acceleration Business City HUB (BTC City Ljubljana, pod Emporium) 

Predavatelji: Preberite več tukaj!

Kako smo se imeli na vikend seminarju, si lahko preberete TUKAJ.

cenk

 

Modul Build up your Career

Želite novo službo, napredovati v sedanji, začeti samostojno pot v podjetništvu ali pa trenutno le skrbite za osebnostno rast in pripravljate načrt za prihodnost? Vse to so zelo dobri razlogi, da dobro razmislite o vašem naslednjem koraku. Gradnja kariere je lahko zelo razburljiva, vendar se je moramo lotiti premišljeno in pametno. Dober osebni branding je vsak dan bolj pomemben, še posebno, če želimo biti korak pred konkurenco. Na modulu Build up your Career boste dobili vse potrebne informacije o tem, kako se tega lotiti, kaj je pomembno vedeti in katerih napak ne smemo delati. Prav tako pa bomo spoznali različne načine proaktivnega iskanja službe.

Ključni poudarki:
• Osebni branding – zakaj in kako?
• Kako narediti svoj karierni plan
• Samostojna pot v podjetništvo
• Proaktivni načini iskanje službe
• Koraki, ki nas vodijo do nove zaposlitve

 

 

 

Termin: 13. in 14. november

Lokacija: Acceleration Business City HUB, BTC City, hala D (pod Emporiumom) 

Predavatelji: več tukaj

 

 

05.02.2016

Program

17.00 – 17:30

Uvod in pregled pričakovanj

17:30 – 19:00

Spoznajte svoje prednosti in jih tržite – 'personal branding'

19:00 – 19:15

Odmor

19:15 – 20:30

Pripravite karierni načrt, ki se ga boste držali

 

06.02.2016

Program

09:00 – 10:30

Proaktivni načini iskanje službe

10:30 – 12:00

Kdaj iti na svoje?

12:00 – 13:00

Odmor

13:00 – 14:00

Mreženje je del posla

14:00 – 16:45

Praktični izziv – naredite svoj 5- in 10-letni plan

16:45 – 17:00

Zaključek in pregled pričakovanj

 

Master the Body Language

baner123

Skoraj 93% naše komunikacije je neverbalne. Včasih se preveč osredotočamo na to, kaj bomo rekli in ne na to, kako bomo nekaj povedali. Pomembna je kombinacija govorice telesa, tona glasu in očesnega kontakta. Tisti, ki prepoznajo in so pozorni na govorico telesa, so večinoma sprejeti kot močni, dominantni, vredni zaupanja in privlačni. Kljub pomembnosti, pa velikokrat na to pozabimo, zato je čas, da se naučimo obvladovati svojo telesno govorico.

Ključni poudarki:
• Osnovne tehnike za obvladovanja telesa
• Govorica telesa je sredstvo komuniciranja
• Branje in interpretiranje neverbalne govorice drugih
• Upravljanje napetosti in konfliktov

 

URNIK -page-001
 Kako smo se imeli na vikend seminarju, si lahko preberete TUKAJ.


 cenk

 

The Art of Negotiations

vs landingpage

Pogajamo se čisto vsak dan, pa naj bo to na osebni ravni, s prijatelji, družino, najemodajalcem, prodajalcem ali poslovni z delodajalci. Pogajanje je ključ do poslovnega uspeha in dobre pogajalske sposobnosti vas lahko vodijo tudi do poklicnega napredovanja. Veščin pogajanja se lahko naučite na modulu The Art of Negotiation. Spoznali boste nasvete in trike, ki so bili zbrani iz študij o vedah o človeškem vedenju. Predvsem pomembno pa je vedeti, da so pogajanja najbolj uspešna takrat, ko sta obe strani zadovoljni z izidom, zato moramo vedno razmišljati v korist obeh strani. Pred začetkom moramo definirati cilje, zbrati čim več ključnih informacij, načrtovati potek in ves čas paziti na dobro komunikacijo.

Ključni poudarki:
• Plan vaše pogajalske strategije
• Uporabite ključne taktike za uspeh
• Pazite na pogajalski bonton
• Najpogostejše napake pri pogajanjih

 Tukaj si lahko preberete tudi 5 osnov pogajanj, ki vas bodo vedno pripeljale do željenega cilja.

Urnik vikend seminarja:

nov urnik

Lokacija: Acceleration Business City HUB (spodnja etaža Emporiuma, BTC City Ljubljana). 

Predavatelji:

predavatelji vs

 Opise predavateljev najdete tukaj.

Kako smo se imeli na vikend seminarju, si lahko preberete TUKAJ.


cenk 

 

 

 

Vikend seminar: Money never sleeps

1. VIKEND SEMINAR: 

Modul Money never sleeps je namenjen vsem tistim, ki se zavedate, kako pomembna je finančna stabilnost. Velikokrat se sprašujemo, ali je bolj pametno denar hraniti doma, kjer bo na varnem, ali ga je pametneje kako drugače uporabiti? Predvsem je najbolj pomembno, da razumemo, kaj se dogaja v ozadju in kakšne so zakonitosti v svetu financ. Osebno finančno stabilnost pa dosežemo šele takrat, ko dobro poznamo vse možnosti, ki jih imamo in imamo nadzor nad našimi prihodki in odhodki.    

Ključni poudarki:

 

• Kako deluje svet financ
• Pot do finančne stabilnosti
• Porabite manj in prihranite več
• Kako nas lahko dolg ovira pri finančni varnosti
• Sledite toku denarja
• Pomembnost sklada za nujne primere
• Kako oplemenititi svoja denarna sredstva?

Začetek bo v petek, 23. 10. 2015 ob 17.00 in traja do predvidoma 20.00 ure. 
S programom nadaljujemo v soboto, 24. 10. 2015 ob 9.00, zaključimo pa predvidoma ob 17.00.

Za vprašanja smo vam na voljo na: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

 

   

Termin: 23. in 24. oktober

Lokacija: Acceleration Business City HUB ( BTC City, hala D)

Predavatelji: dostopno tukaj.

 

PLAČILO: 
Cena vikend seminarja je 45,00€. Kotizacija se poravna po prejetem računu.

Če se želite udeležiti tudi katerih drugih dogodkov:
Success Story z odličnimi gosti: 10,00€ 
Celoten modelu, ki zajema vikend seminar in vse Success Story dogodke v tem mesecu: 49,00€.

 

 

 

 

 

 

 

 

SAP

Partnerji Zavoda Ypsilon

Delovanje Zavoda Ypsilon je delno financirano s strani Urada Republike Slovenije za mladino.

MIZŠ

Piškotke uporabljamo za izboljšanje naše spletne strani in vaše izkušnje, ko jo uporabljate. Več o piškotkih....

  Strinjam se z uporabo piškotkov.