Pravno obvestilo

Omejitev odgovornosti

Zavod Ypsilon se bo po najboljših močeh trudil zagotavljati točne in ažurne podatke na svojih straneh, vendar uporabnike spletnih strani opozarja, da so besedila informativnega značaja, zato ne jamči in ne prevzema nobene odgovornosti za njihovo točnost in celovitost strani. Vsi uporabniki objavljeno vsebino uporabljajo na lastno odgovornost.

Zavod Ypsilon prav tako ne odgovarja za obliko, vsebino in pravilnost podatkov, pridobljenih prek hipertekstnih povezav, ki niso last Zavoda Ypsilon. Poleg tega Zavod Ypsilon ne odgovarja za uporabo vsebin, ki jih na spletni strani Zavoda Ypsilon z ali brez dovoljenja Zavoda Ypsilon objavijo uporabniki njegovih storitev.

Zavod Ypsilon si pridržuje pravico, da kadarkoli spremeni, dodaja ali odstrani vsebino spletne strani, na kakršenkoli način, delno ali v celoti, ne glede na razlog ter brez predhodnega opozorila. Niti Zavod Ypsilon niti katera koli druga pravna ali fizična oseba, ki je sodelovala pri nastanku in izdelavi teh spletnih strani, ni odgovorna za občasno nedelovanje strani, za morebitno netočnost informacij in tudi ne za morebitno škodo, nastalo zaradi uporabe netočnih ali nepopolnih informacij, zato ne odgovarja za nobeno škodo ali neprijetnosti, ki bi izhajale iz obstoja spletnih strani, iz dostopa do in/ali uporabe in/ali nezmožnosti uporabe informacij na teh spletnih straneh in/ali za kakršne koli napake ali pomanjkljivosti v njihovi vsebini, ne glede na to, ali so bili obveščeni o možnosti take škode.

Varovanje zasebnosti

Zavod Ypsilon je zavezan k varovanju zasebnosti obiskovalcev svoje spletne strani. Zavod Ypsilon ne bo zbiral nobenih osebnih podatkov (npr. vašega imena, naslova, telefonske številke ali elektronskega naslova), razen če jih posredujete prostovoljno. Osebne podatke, ki jih bomo pridobili od vas kot obiskovalca naše spletne strani, bo Zavod Ypsilon obravnaval kot zaupne in jih ne bo posredoval, prodal ali kako drugače razkril tretjim osebam izven Zavoda Ypsilon.

Avtorske pravice

Vse informacije in podobe na spletnem mestu ypsilon.si so predmet avtorske zaščite ter drugih oblik zaščite intelektualne lastnine. Lahko se jih reproducira izključno v nekomercialne namene, pri čemer morajo ohraniti tudi vsa navedena opozorila o avtorskih in drugih pravicah. Na vsaki reprodukciji mora biti kot vir naveden Zavod Ypsilon (kopiranje, reprodukcija, objava, download, prenos).

Politika uporabe piškotkov

Kaj so piškotki?

Piškotki so male besedilne datoteke, ki jih večina spletnih mest shrani v naprave uporabnikov s katerimi dostopajo do interneta z namenom prepoznavanja posameznih naprav, ki so jih uporabniki uporabili pri dostopu. Njihovo shranjevanje je pod popolnim nadzorom brskalnika, ki ga uporablja uporabnik - ta lahko shranjevanje piškotkov po želji omeji ali onemogoči.

Zakaj so piškotki potrebni?

Piškotki so temeljnega pomena za zagotavljanje uporabniku prijaznih spletnih storitev. Najpogostejše funkcije eposlovanja ne bi bile mogoče brez piškotkov. Interakcija med spletnim uporabnikom in spletno stranjo je s pomočjo piškotkov hitrejša in enostavnejša. Z njihovo pomočjo si spletna stran zapomni posameznikove preference in izkušnje, s tem je prihranjen čas, brskanje po spletnih straneh pa je s tem bolj učinkovito in prijetno.

Zakaj spletne strani uporabljajo piškotke?

Piškotke uporablja večina spletnih strani, so priročno sredstvo za ohranjanje sveže in primerne vsebine, ki je v skladu z interesi in preferencami posameznega spletnega uporabnika. Razlogov za uporabo piškotkov je tako več, kot prvi gotovo njihova lastnost shranjevanja podatkov o stanju posamezne spletne strani (podrobnosti o prilagoditvah posamezne spletne strani), pomagajo pri izvajanju raznih spletnih storitev (spletne trgovine), pomagajo pri zbiranju raznih statistik, o navadah spletnega uporabnika – saj se le z njimi lahko spremlja pogostost obiskovanja določene spletne strani. Podjetja lahko s pomočjo piškotkov ocenijo učinkovitost zasnove svojih spletnih strani, kot tudi ustreznost vrste in števila oglasov, ki jih ponujajo uporabnikom na svojih spletnih straneh.

Več informacij o piškotkih: http://www.moss-soz.si/si/o_raziskavi/piskotki/

Katere podatke vsebuje spletno mesto www.ypsilon.si

VrstaIme piškotkaTrajanjeNamen
Sejni 1e09f9bc8c9517dde5ef200ac9c3aa70 do konca seje omogoča delovanje spletne strani
Zunanji guest_ID (Twitter) 1 leto Prijava in identifikacija uporabnika
Zunanji fbm_ID (Facebook) 1 leto Omogoča Facebook socialni vtičnik
Zunanji _utma (Google Analytics) 2 leti Ustvari se, kadar je uporabnik na strani prvič
Zunanji _utmb (Google Analytics) 30 minut od nastavitve ali posodobitve  Preverja, ali je uporabnik že bil na strani
Zunanji _utmc (Google Analytics) do konca seje Preverja uporabnikovo aktivnost na strani
Zunanji _utmz (Google Analytics) 6 mesecev od nastavitve ali posodobitve Preverja referenčne strani
Zunanji _ga (Google Analytics) do 2 leti Google Analytics statistika ogledov spletne strani

 

V Ljubljani, 10.6.2013

Think Y Mastermind

Dokumenti:

Vam je vsebina všeč? Delite jo
SAP

Partnerji Zavoda Ypsilon

Delovanje Zavoda Ypsilon je delno financirano s strani Urada Republike Slovenije za mladino.

MIZŠ

Piškotke uporabljamo za izboljšanje naše spletne strani in vaše izkušnje, ko jo uporabljate. Več o piškotkih....

  Strinjam se z uporabo piškotkov.