Anamarija Meglič

Anamarija Meglič

Svetovalka Zavoda Ypsilon

 

Kaj je tvoja strast, kaj počneš z vso predanostjo?

Mislim, da z vso svojo predanostjo živim in delujem kot prava Ypsilonovka. Ypsilon mi namreč zares omogoča samouresničevanje na področjih mojih strasti, to je komuniciranje povsod, v različnih okoljih in ves čas za spreminjanje naše skupne družbe na bolje. Če komuniciranje poteka v mednarodnem okolju in je povezano z digitalnimi orodji 21. stoletja, pa skačem od veselja. Druga velika strast pa je glasba in sicer konkretno petje, saj se že od svojega 12 leta udejstvujem v različnih glasbenih projektih. Petje je zame najvišji način izražanja in ultimativne relaksacije. Tretja strast pa je neprestano učenje in prenos znanj, idej in izkušenj.

Zakaj se zjutraj zbudiš?

Zjutraj se zbudim z zanosom in polna energije, saj me čaka nov "Ypsilonsko" obarvan dan, ki mi omogoča, da mladim omogočam priložnosti za osebni in profesionalni razvoj ter spreminjam svet na bolje.

Kako preživljaš svoj prosti čas?

Večji del mojega prostega časa je namenjen igri in ustvarjanju z mojo navihano štiriletnico Julijo. Kakovostno preživljanje prostega časa v družinskem krogu namreč postavljam na visoko prioritetno mesto. Ostali čas, ki mi preostane pa namenim osebnemu in profesionalnemu razvoju, sprostitvi ob kavi in dobri knjigi ter sodelovanju v izbranih pevskih projektih.

Kaj te navdihuje pri tvojem delu?

Pri svojem delu se oziram na znano misel Gandhija, ki je rekel: "Bodi sprememba, ki jo želiš videti v svetu". S tem zavedanjem dnevno najdem navdih v malih in pomembnih spremembah, ki jih udejanjamo v Ypsilonu. Največ energije za razvoj in napredek najdem v uspehih in zgodbah naših članov in članic, ki so center Ypsilonovega delovanja in gonilo razvoja sprememb ne samo v naši skupnosti, temveč tudi na širši ravni.

Kaj si rada privoščiš za svoj težko prislužen denar?

Kakovosten oddih v družinskem krogu nekje na obali. Pa kakšne nove čevlje. Saj veste, dame nikoli nimamo dovolj čevljev. :)

Kaj je zate najtežje v življenju?

Kot nekaj najtežjega vidim situacijo, ko slediš svoji viziji in jo uresničuješ, potem pa pride velik neuspeh in dan, ko se življenje sesuje. Zares najtežje se je takrat ustaviti, zbrati pogum in najti motivacijo, da zavestno osmisliš neuspeh kot del poti k izpolnjevanju vizije. Mislim, da nam mladim osmišljanja ciljev in vizije zelo primankuje. Ko pa sprejmeš neuspeh kot del tvoje poti proti uspehu, ki te bo okrepil in ti dal nova spoznanja, da boš še boljši, pa si na pravi poti do uspeha. In ta korak je zame zagotovo eden najtežjih.

Kdaj doživiš "aha" moment?

Vsakič, ko me moja navihana štiriletnica spomni, kako preproste in enostavno stvari imamo v življenju, ki nas preprosto delajo srečne.

Vam je vsebina všeč? Delite jo
SAP

Partnerji Zavoda Ypsilon

Delovanje Zavoda Ypsilon je delno financirano s strani Urada Republike Slovenije za mladino.

MIZŠ

Piškotke uporabljamo za izboljšanje naše spletne strani in vaše izkušnje, ko jo uporabljate. Več o piškotkih....

  Strinjam se z uporabo piškotkov.