fbpx

logo

Zavod za medgeneracijsko sodelovanje, Ypsilon je nevladna neprofitna organizacija, ki povezuje mlade pripadnike generacije Y in jih spodbuja pri razvoju lastne karierne poti. Mladim ponujamo možnost odkrivanja strasti in nadgrajevanja znanja za večjo zaposljivost, hkrati pa spodbujamo samozaposlovanje in nudimo podporo za uspešen začetek lastne podjetniške poti.

Zavod Ypsilon, Šmartinska cesta 152, 1000 Ljubljana (Acceleration Business City HUB)
info@ypsilon.si

Zavod Ypsilon

Londonsko doživetje

London, 28. marec – 2. april 2013. Ekipa Zavoda Ypsilon se je konec marca odpravila na kratek obisk Londona, med katerim je poleg spoznavanja londonskih znamenitosti obiskala kar nekaj zanimivih posameznikov in organizacij.Obisk Londona, ki so ga nekateri od udeležencev obiskali prvič, je bil zanimiva izkušnja za vse udeležence. Ob svetovno znanih znamenitostih, ki so jih udeleženci obiskali, izkušnji velemesta, kjer se prepletajo kulture s celega sveta in srečanji z svetovno znano organizacijo Jamie Oliver Foundation, je bil obisk za tako natrpan urnik veliko prekratek.

Joe Gray, ki je bil v Londonu gostitelj Zavoda Ypsilon, je predstavil svojo zgodbo učenca oz. vajenca v programu Fifteen, ki ga je ustanovil Jamie Oliver. Preko priložnosti, ki jo je dobil pred desetimi leti, ima sedaj svoje lastno podjetje, ki se ukvarja s prirejanjem dogodkov, predvsem kulinaričnih. Ob tem so udeleženci obiskali tudi Jamie Oliver Foundation in spoznali vsa področja, na katerem fundacija deluje, obiskali restavracije Jamie-ja Oliverja ter spoznali kako njegov model socialnega podjetništva deluje v praksi preko spoznavanja kuharjev in vajencev, ki delujejo v okviru programa Fifteen. S tem so imeli udeleženci možnost spoznati povsem drugačne možnosti, ki jih imajo mladi v Londonu, obenem pa tudi način, kako s ponujeno priložnostjo lahko dosežejo veliko, če si le upajo narediti korak naprej.

V Londonu so se Ypsilonovci srečali tudi z nekaj uspešnimi Slovenci, ki delujejo v Londonu ter tako imeli priložnost spoznati na kakšen način deluje poslovno okolje v Londonu oz. Veliki Britaniji, pa tudi kakšne so razlike med slovenskim in britanskim izobraževalnim sistemom. Ob tem so udeleženci lahko primerjali slovensko in britansko situacijo, možnosti doma in v tujini ter koliko truda je potrebno vložiti v napredek in uspeh v mednarodnem in večmilijonskem mestu kot je London.

Ob spoznavanju britanskih razmer, ki omogočajo uspeh in velike ideje, če se je posameznik le pripravljen potruditi, so udeleženci spoznali kar nekaj novih načinov dela in dobili zagon in ideje za nove potencialne projekte.

Poleg tega pa so imeli priložnost videti tudi glavne londonske znamenitosti in uživati v vzdušju velemesta kot je London.

Zavod Ypsilon