fbpx

logo

Zavod za medgeneracijsko sodelovanje, Ypsilon je nevladna neprofitna organizacija, ki povezuje mlade pripadnike generacije Y in jih spodbuja pri razvoju lastne karierne poti. Mladim ponujamo možnost odkrivanja strasti in nadgrajevanja znanja za večjo zaposljivost, hkrati pa spodbujamo samozaposlovanje in nudimo podporo za uspešen začetek lastne podjetniške poti.

Zavod Ypsilon, Šmartinska cesta 152, 1000 Ljubljana (Acceleration Business City HUB)
info@ypsilon.si

Zavod Ypsilon

13062107 994276950654304 5706646251311514376 n

Mentorski program Uči se od najboljših

Z mentorskim programom Uči se od najboljših želimo povezati mlade med 15. in 30. letom s starejšimi in izkušenimi, ki bodo postal njihovi mentorji. Težimo k temu, da bo v prihodnosti vsak mlad posameznik imel vsaj enkrat v življenju imel svojega mentorja, ki si ga sam izbere in s področja, ki ga zanima.

Predstaviti in promovirati želimo mentorstvo med vsemi mladimi, ne glede na to, s katerega področja si mladi želijo mentorja. Z mentorskim programom želimo mladim omogočiti in ponuditi dostop do najboljših – uspešnih podjetnikov, umetnikov, športnikov, akademikov, politikov in drugih javnih oseb, ki bodo postali njihovi mentorji. S tem jim lahko damo enkratno popotnico za življenje, jim pomagamo postaviti temelje za uspeh in spremljamo njihov napredek.

Povezovanje mentorskih parov poteka preko prijave in registracije znotraj spletnega portala www.mentorstvo.si. Mladi si (po uspešni registraciji in nato prijavi v sistem) s seznama mentorjev izberejo tistega, s katerim bi se želeli povezati in mu napišejo povabilo za sodelovanje. Mentorji dobijo njihova povabila ter se za vsako povabilo odločijo, da ga sprejmejo ali zavrnejo. Mentorji lahko znotraj sistema tudi odgovorijo mentorirancu tako, da mu pošljejo sporočilo (preden sprejmejo ali zavrnejo povabilo). Tako ga lahko prosijo za več informacij pred odločitvijo ali mu sporočijo svoje razloge za zavrnitev ali potrditev. Če si mentor in mentoriranec izmenjata 5 ali več sporočil, se njuna povezava avtomatsko spremeni v mentorsko povezavo.

Mentorski odnos traja 1 leto, v katerem se mentor in mentoriranec srečujeta 1x mesečno za 1 uro (na srečanje). Na začetnih srečanjih si zastavita skupne cilje, katerim sledita tekom leta. Tekom mentorskega sodelovanja vodita tudi pregled uresničevanja svojih zastavljenih ciljev ter vodita kratek dnevnik srečanj.

Več o projektu Mentorski programom Uči se od najboljših si lahko preberete na portalu www.mentorstvo.si.

Izberite svojega mentorja ali postanite mentor!

Tanja Fajon, evropska poslanka v Bruslju o mentorskem povezovanju:

 

 

 

 

 

Zavod Ypsilon