fbpx

logo

Zavod za medgeneracijsko sodelovanje, Ypsilon je nevladna neprofitna organizacija, ki povezuje mlade pripadnike generacije Y in jih spodbuja pri razvoju lastne karierne poti. Mladim ponujamo možnost odkrivanja strasti in nadgrajevanja znanja za večjo zaposljivost, hkrati pa spodbujamo samozaposlovanje in nudimo podporo za uspešen začetek lastne podjetniške poti.

Zavod Ypsilon, Šmartinska cesta 152, 1000 Ljubljana (Acceleration Business City HUB)
info@ypsilon.si

Zavod Ypsilon

Na pravem mestu ob pravem času

Ljubljana, 11. april 2013. Ekipa Zavoda Ypsilon je prejšnji teden organizirala zanimivo predavanje prof. dr. Marka V. Vlasica, ki je potekalo na Fakuleteti za družbene vede v Ljubljani. Na kratko je zbranim predstavil svoje življenje, delo in izkušnje.

Mark V. Vlasic, profesor prava s slovenskimi koreninami, je svojo pot začel precej zanimivo. Vpisal se je na Georgetown, kjer je hotel študirati pravo. Njegova prva prijava je bila zavrnjena. Ob tem nam je povedal, da je v takih trenutkih pomembno, da kljub neuspehu vztrajamo in ponovno poskušamo. Lahko bi rekli, da njegova trditev drži, saj je Mark V. Vlasic danes profesor prava na omenjeni univerzi.

Kljub njegovi mladosti, ima zelo pestro in zanimivo kariero, ki se je hitro vzpenjala. Je vojak, pravnik in diplomat, ki je delal za Belo hišo, Pentagon, Svetovno banko ter številne druge organizacije. Bil je tudi del ekipe v Haagu, ki je proti Miloševiću vodila sodni proces. Pred kratkim pa se je vrnil z Libije. Ima tudi svojo odvetniško pisarno.

Poudaril je, da verjetno ne bi bil tako uspešen, če ne bi bil na pravem mestu ob pravem času s pravim ozadjem. Njegova kariera je posvečena mednarodnemu pravu, kjer pravi, da gre za osebna razmerja – če se ljudje ne razumejo, se tudi države ne.

Njegov nasvet vsem zbranim je bil enostaven: »Ne zapravljajte časa.« Po koncu predavanja je bil še čas za vprašanja, ki so se tokrat kar vrstila. Prof. Vlasic je na vsa z veseljem odgovoril, zaupal pa nam je tudi, da je velik ljublitelj potice.

Zavod Ypsilon