logo

Zavod Ypsilon je nevladna neprofitna organizacija, ki povezuje mlade pripadnike generacije Y in jih spodbuja pri razvoju lastne karierne poti. Mladim ponujamo možnost odkrivanja strasti in nadgrajevanja znanja za večjo zaposljivost, hkrati pa spodbujamo samozaposlovanje in nudimo podporo za uspešen začetek lastne podjetniške poti.

Zavod Ypsilon, Šmartinska cesta 152, 1000 Ljubljana (Acceleration Business City HUB)
info@ypsilon.si
 

Anamarija Meglič

Direktorica Zavoda Ypsilon

Anamarija Meglič

Direktorica Zavoda Ypsilon Je diplomirala iz mednarodnih odnosov, trenutno pa zaključuje podiplomski študij diplomacije na ljubljanski Fakulteti za družbene vede. Študentsko prakso je opravljala na Ministrstvu za zunanje zadeve, dodatno pa se je izobraževala v okviru poletne šole na Shanghai Institute of Foreign Trade na Kitajskem. Prve delovne izkušnje je pridobivala v priznanih multinacionalih podjetjih Procter&Gamble ter Manpower na področjih financ in kadrovanja. Tekom študija je bila kot prostovoljka aktivna pri Društvu za spodbujanje mednarodnih odnosov ter v Združenju Mreža idej, kjer je bila zadnje leto delovanja namestnica generalnega sekretarja.

Mladi imamo ogromen potencial, ki je ključ do boljše prihodnosti in pozitivnih sprememb v družbi. Na nas pa je, da ta potencial tudi udejanimo. Brez dvoma – kjer je volja, tam je moč! Tako se je aprila 2014 pridružila ekipi Zavoda Ypsilon kot vodja Mentorskega programa Uči se od najboljših. Z novembrom 2014 je prevzela funkcijo direktorice Zavoda Ypsilon.

»Mladim dajemo upanje, znanje in zaupanje. Z delom dokazujemo, da mladi lahko ustvarjamo pomembne spremembe in tako prispevamo k boljši prihodnosti, hkrati pa se učimo iz izkušenj in modrosti starejših. Kdo, če ne mi? Kdaj, če ne zdaj?«

Ker je po duši glasbenica, se udejstvuje tudi v petju. Že v času študija je bila članica uveljavljenega in priznanega Akademskega pevskega zbora Tone Tomšič, s katerim je je osvojila številne prestižne nagrade. Med tem je zaključila tudi nižjo glasbeno šolo iz solopetja. Trenutno sodeluje v mednarodni zasedbi Utopia & Reality Chamber Choir. Prosti čas najraje preživlja s hčerko.

Priljubljeni citati:
»Whether you think you can, or you think you can’t – you’re right.« – Henry Ford
»Let your dreams be bigger than your fears, your actions louder than your words, and your faith stronger than your feelings.« – neznani avtor

Info
Date:

september 22, 2018

Category:

Člani

Zavod Ypsilon