logo

Zavod Ypsilon je nevladna neprofitna organizacija, ki povezuje mlade pripadnike generacije Y in jih spodbuja pri razvoju lastne karierne poti. Mladim ponujamo možnost odkrivanja strasti in nadgrajevanja znanja za večjo zaposljivost, hkrati pa spodbujamo samozaposlovanje in nudimo podporo za uspešen začetek lastne podjetniške poti.

Zavod Ypsilon, Šmartinska cesta 152, 1000 Ljubljana (Acceleration Business City HUB)
info@ypsilon.si
 

Marko Nemc

Dipl. inženir naravovarstva

Marko Nemc

Marko je zaposlen v podjetju, ki je zelo močno in v evropskem vrhu v proizvodnji in montaži kabelske industrije. Zanimivo je, da se pri podpisu stalne pogodbe ni niti zavedal, da mu je tako lahko uspelo priti do te listine, medtem ko nekateri iščejo in iščejo službo, kaj šele da bi jo takoj dobili za dalj časa. Kakorkoli, vesel je, da ima varen pritok denarja, vendar se ne bo ustavil le pri tem.

Študij je zaključil z diplomo o samooskrbi objekta z energijo in prejel naziv dipl. inženir naravovarstva, čemur pa bi se rad približal tudi v praksi. V celotnem študiju, so se največ učili o obnovljivih virih energije, kjer je dobil navdih za to vrsto znanja. V prostem času rad prebira knjige in članke o energiji, predvsem o tisti, ki jo po vsem svetu proizvajamo na bolj zdrav in manj zdrav način. Zanimajo ga tehnologije za izkoriščanje obnovljivih virov energije, za katere je prepričan, da potrebujejo vse več pozornosti in umeščanje v energetski prostor potrošnika.

Tako kot verjame v čisto prihodnost, tako verjame, da je v bodoče potrebno sprejeti ekipni način sodelovanja na mnogih področjih, kot imate začrtano psihologijo v Zavodu Ypsilon.

Zase lahko reče, da sem pozitivna oseba, ki vedno strmi k rešitvi in pozitivi. Ve, da sta vztrajnost in zaupanje vase ključna do uresničitve naših načrtov. Navdušuje ga zato življenje v krogu preprostih in pozitivnih ljudi katerim rad prisluhne, kaj jih motivira, in kaj jih pesti.

Tako kot je imel priliko izkusiti način življenja proč od goste civilizacije, v prehrambeno, energetsko samooskrbni vasi, kjer so si vsi vsem v pomoč, kjer se nenadna negativa hitro prelevi v dobro voljo in zahvalo, in kjer spoznaš da ti negativen pogled nase, kolega, svet…ne koristi in je le alarm za spremembo misli, da greš lahko naprej. Verjame, da ima človek neverjetno možnosti za osebnostno rast, če se jim le preda in vztraja.

Poleg vrstic ki jih prebira, v prostem času najraje šibne, teče v sosednje hribe in druge vrhove, ki ga obdajajo že odkar pomni, zakar je neverjetno vesel, da imamo na voljo tako naravo. Prav tako pa si zelo rad v izziv vzame resno tudi druge dejavnosti, ki so mu neznane, na začetku. Človek se vedno uči ane ;).

Info
Date:

september 22, 2018

Category:

Člani

Zavod Ypsilon