logo

Zavod Ypsilon je nevladna neprofitna organizacija, ki povezuje mlade pripadnike generacije Y in jih spodbuja pri razvoju lastne karierne poti. Mladim ponujamo možnost odkrivanja strasti in nadgrajevanja znanja za večjo zaposljivost, hkrati pa spodbujamo samozaposlovanje in nudimo podporo za uspešen začetek lastne podjetniške poti.

Zavod Ypsilon, Šmartinska cesta 152, 1000 Ljubljana (Acceleration Business City HUB)
info@ypsilon.si
 

Žiga Komac

Pobudnik in organizator IOT konference

Žiga Komac

Žiga, ki trenutno študira na Fakulteti za elektrotehniko, je v stiku s tehnologijo že od malih nog, in je že od srednje šole član Društva Elektronikov Slovenije. V reviji Elektronik.si je objavil strokovni članek kot najmlajši avtor. Z zanimanjem do telekomunikacij pa je v srednji šoli izdelal raziskovalno nalogo o prenosu zvoka po optičnem vlaknu. Navdušila so ga tudi brezžična omrežja, zato je sodeloval pri organizaciji wlan-slovenija (in postavljanjem hrbteničnega omrežja na Fakulteti za elektrotehniko). Kasneje se je pridružil tudi podjetju NIL (ekipa NIL Monitor). Po uspešno izpeljanem projektu JA Slovenija (poslovanje virtualnega podjetja) je dobil zanimanje v podjetništvo, prodajo in leadership, kateremu sedaj tudi posveča veliko časa. Ob prihodu na Fakulteto za Elektrotehniko, je začel sodelovati tudi z Laboratorijem za telekomunikacije (LTFE). Pred kratkim pa z Microsoftom, skozi program Microsoft Student Partner.

Eno izmed njegovih področij kateremu posveča veliko svojega časa je IoT – Internet of Things (slo: internet stvari). Zanimanje pa mu vzbuja, ker IoT predstavlja novo evolucijsko stopnjo interneta – Internet 3.0 in brezmejne možnosti, ki jih tehnologija prinaša. Avtonomni avtomobili (trenutno aktualna Tesla in Google self driving car), pametna mesta, naprave (ki so po številu že presegla št. ljudi na zemlji) pa dodajajo novo dimenzijo svetu informacijske in komunikacijske tehnologije. Je tudi organizator tehnološke IoT konference (http://iot-conference.si) Motivirajo ga predvsem tehnološko-poslovni izzivi v IoT. Pobuda za nastanek konference pa je nastala z namenom širjenja znanja, izkušenj ter motivacijo posameznikov za reševanje IoT izzivov.

Info
Date:

september 22, 2018

Category:

Člani

Zavod Ypsilon