fbpx

logo

Zavod za medgeneracijsko sodelovanje, Ypsilon je nevladna neprofitna organizacija, ki povezuje mlade pripadnike generacije Y in jih spodbuja pri razvoju lastne karierne poti. Mladim ponujamo možnost odkrivanja strasti in nadgrajevanja znanja za večjo zaposljivost, hkrati pa spodbujamo samozaposlovanje in nudimo podporo za uspešen začetek lastne podjetniške poti.

Zavod Ypsilon, Šmartinska cesta 152, 1000 Ljubljana (Acceleration Business City HUB)
info@ypsilon.si
 

Projekti

Mentorski program
Uči se od najboljših

Z mentorskim programom želimo povezati mlade med 15. in 30. letom z bolj izkušenimi posamezniki, ki bodo postali njihovi mentorji. Težimo k temu, da bo v prihodnosti vsak mlad posameznik imel vsaj enkrat svojega mentorja s področja, ki ga zanima. Sodelovanje je brezplačno in prostovoljne narave tako za mentorje kot mentorirance.

Z mentorskim programom želimo:

  • mlade opogumiti, da začnejo že danes postavljati temelje svoji prihodnostim,
  • mladim ponuditi izkušnje, nasvete, znanje in podporo starejših generacij,
  • vzpodbuditi pretok znanja in informacij med vsemi aktivnimi posamezniki,
  • ustvariti lepe mentorske odnose, ki bodo pozitivno vplivali na celotno družbo.

Mladim želimo omogočiti dostop do najboljših – uspešnih podjetnikov, umetnikov, športnikov, akademikov, politikov in drugih javnih oseb. S tem jim lahko damo enkratno popotnico za življenje in jim pomagamo postaviti temelje za njihov uspeh.

Spletna platforma mentorstvo.si bo dokončno prenovljena v poletju 2020. Vas zanima sodelovanje v mentorskem programu? V spodnji obrazec zapišite svoj kontakt in bodite med prvimi člani nove platforme.

Y.startup

Program Y.startup je namenjen mladim, ki imajo svojo podjetniško idejo pa ne vedo kako se ideje lotiti ali potrebujejo podporno okolje v katerem lahko idejo razvijajo.

Po metodi vitkega podjetništva skozi 12 delavnic s pomočjo mentorjev in izkušenih strokovnjakov razvijamo vaše ideje od začetka do predstavitve na trgu ali potencialnim investitorjem.

Delavnice so sestavljene iz raziskovalnega dela pred delavnico, nato sledi sama delavnica s teoretičnim delom. Nadaljujemo z delom v praksi, ko vam mentor tudi poda povratno informacijo na vaše delo in odgovarja na vaša morebitna vprašanja.

Z delavnice odidete polni novih idej, različnih perspektiv in navdiha za nadaljnje delo ter navsezadnje z novimi stkanimi prijateljstvi.

Y.startup

Y.business

Cilj programa je posameznike usposobiti s praktičnimi znanji in veščinami, ki jih potrebujejo za življenje in delo v današnje hitro spreminjajočemu se času, ki jih tekom formalne izobrazbe niso pridobili ali želijo svoje znanje nadgraditi z aktualnimi trendi.

Poudarek dajemo pridobivanju tako mehkih kot drugih veščin za uspeh v sodobnem poslovnem in podjetniškem okolju. Naše aktivnosti so namenjene spodbujanju proaktivnosti in inovativnega razmišljanja ter neposrednemu prenosu v prakso z realizacijo vaših lastnih idej.

Skozi vsak mesec se v okviru programa Y.business zvrstita dve praktični delavnici. Naši izkušeni strokovnjaki so poznani po sproščenemu vzdušju in izkustvenem pristopu.

Y.business

Speak Up!

Dogodek Speak Up! Zavod Ypsilon organizira enkrat na leto. Njegov namen je motivirati vse generacije z uspešnimi zgodbami posameznikov, ki so si upali stopiti iz okvirov vsakdana in so segli po svojih sanjah.

Dogodek vsako leto nosi osrednjo temo, ki združuje govornike in govornice iz različnih področij. Tematsko se dotika tem osebne rasti in profesionalnega razvoja, uspeha in vključevanja vseh v družbo enakih možnosti.

Dogodku se je v letu 2017 pridružil Lidl Slovenija, ki Zavodu Ypsilon pomaga iskati navdih za uresničevanje sanj.

Dogodki Speak Up!:

Success Story

V okviru programa Y.business pripravljamo Success Story dogodke mreženja, na katerih gostimo uspešne posameznike in znana imena iz gospodarstva. Skozi voden pogovor prisluhnemo gostu in njegovi zgodbi o uspehu. Zatem sledi mreženje ob pogostitvi, kar je odlična priložnost, da se povežete z novimi ljudmi in morebiti skupaj kreirate nove uspešne zgodbe.

Namen dogodka je prenos znanj in izkušenj izkušenih ter medsebojno povezovanje zainteresiranih posameznikov.

Vstop je brezplačen. Sledite nam na Facebook strani in bodite obveščeni o prihajajočih Success Story dogodkih.

Spremljaj nas!

Member2Member

Pod okriljem Zavoda Ypsilon poteka tudi program Member2member, v okviru katerega imajo člani in članice možnost deliti svoja znanja ter izkušnje z drugimi. Na ta način jih bo okolica bolje spoznala, sami bodo pridobili na prepoznavnosti, odprla pa se jim bodo tudi vrata povezovanja in morebitnega sodelovanja z drugimi.

V ta namen bomo članom in članicam s strokovnimi znanji omogočili vodenje delavnice  za člane in druge zainteresirane deležnike. Vabljeni k spremljanju Facebook strani Zavoda Ypsilon, kjer bodo Member2member delavnice objavljene in boste imeli možnost pridobitve novih znanj tudi vi.

Member2member

Zavod Ypsilon