fbpx

logo

Zavod Ypsilon je nevladna neprofitna organizacija, ki povezuje mlade pripadnike generacije Y in jih spodbuja pri razvoju lastne karierne poti. Mladim ponujamo možnost odkrivanja strasti in nadgrajevanja znanja za večjo zaposljivost, hkrati pa spodbujamo samozaposlovanje in nudimo podporo za uspešen začetek lastne podjetniške poti.

Zavod Ypsilon, Šmartinska cesta 152, 1000 Ljubljana (Acceleration Business City HUB)
info@ypsilon.si

Speak Up!

SpeakUp: Zaupaj v svoj pogum! se bo v letu 2020 odvil že sedmič. Na njem bo nastopilo pet izjemnih govorcev, s katerimi se bomo poglobili v pojem poguma. Kaj je pogum za vsakega posameznika? Kako ga izražamo in kako ga najti, ko ga najbolj potrebujemo? Pridružite se nam in v leto 2020 vstopite z dodatno porcijo srčnosti!

Pridruži se nam!

Karte za dogodek SpeakUp: Zaupaj v svoj pogum! so v prodaji. Karte lahko kupite na TUKAJ.

Nastopajoči

Karmen Koren

Kdo je Karmen Koren?

Ko jo kdo vpraša kdo je, odgovori, da je eno čudno bitje. No, tako al tako smo navsezadnje vsi malce čudni, kajne?
Obožuje živali, še predvsem mačke. Obožuje grafično oblikovanje in delo na računalniku. Rada šiva, še posebno predelave. Uživa ob brskanju po spletu, lahko rečem, da vedno dobim tisto kar iščem. Izogiba se “small talk-u”, zato ker komunikacija ponuja veliko več. Pravijo ji, da če slučajno ne vem kaj bi počela v življenju, naj postane motivator. Vedno pravi: “If I can, anybody can!” Verjame v moč volje in ko nekaj srčno hočemo doseči, to dosežemo. Verjame v čarovnijo. Zakaj? Ker je vse okoli nas prazaprav čarovnija.
Obožuje obleke. V bistvu so ena njenih največjih strasti. Ko je končala srednjo vzgojiteljsko šolo sem je vpisala na oblikovanje oblačil. Brez znanja o šivanju, krojenju, risanju ali modi. Imela pa je strast do oblek in stajlingov. In to je bilo dovolj. Celo več kot dovolj. Ko imaš strast in nekaj delaš iz srca, se tudi vsega ostalega kar še ne znaš, naučiš.
Skozi študij je uporabljala veliko starih oblačil, katera sem predelala v nova. Zakaj? Ker obožuje in spoštuje kvaliteto ter zgodbe, ki jih imajo v sebi.

In tako so ta oblačila postala moj posel, ki ni moja služba. Je lifestyle. Je Reinkarmika.

Špela Bašar

Kdo je Špela Bašar?

Špela je ena tistih, čisto običajnih žensk – ki gredo mimo tebe na ulici, jih srečaš v knjžnici, trgovini, na sprehodu v naravi. Pravnica s kreativno žilico, za katero ni nikoli bilo obstanka na tradicionalnih delovnih mestih, je našla svojo naravno pot v predajanju znanja in ustvarjanju lastnega poklica, vedno z mislijo na usklajevanje le-tega in svojega družinskega življenja.

Njeno mnenje, da so izkušnje tiste, ki so najpomembnejši del procesa učenja, se preliva tudi v izobraževalne programe, ki jih ustvarja. Zaradi tega načela se rada odzove na deljenje svojih izkustvenih spoznanj. Vsak izziv – pa naj bo majhen, vsakdanji, ali tisti veliki, življenjski – zanjo nosi v sebi tudi priložnost.

O strahu in pogumu jo uči njena največja življenjska (pre)izkušnja – takšna, ob kateri bi marsikdo omalovažujoče zamahnil z roko in si mislil, da pretirava, takšna, ki jo lahko označimo za vsakdanjo, pa vendar v sebi nosi potencial, da poruši človekovo življenje do samih temeljev.

Pridružite se nam na Speak Up! 2020: Zaupaj v svoj pogum in prisluhnite Špelini izjemni zgodbi o pogumu!

Predrag Šuka

Na Speak Up! 2020: Zaupaj v svoj pogum bo z nami svojo pot poguma delil tudi Predrag Šuka!

Predrag je bil hrvaški publiki poznan še preden je dopolnil 18 let, saj je svojo kariero začel kot fotoreporter za dnevni časopis, nadaljnje izkušnje pa je pridobival skozi delo na radiu in hrvaški nacionalni televiziji. Pri tem pa nikakor ni zapostavljal svoje strasti do fotografije, ravno obratno, uspel jo je združiti s svojo drugo strastjo, in ravno ta ga je vodila v višave, dobesedno.

Predrag je namreč, poleg tega da je profesor na fakulteti, mentor, vodja izobraževalnih programov in trener na področju vizualnih vsebin in komunikacije, tudi gorski vodnik.
K vsemu temu dodaja še samostojno podjetniško kot svetovalec podjetjem za uspešno premagovanje ovir v poslu in prav v tem, kot pravi sam, najde največ vzporednic, saj tako v gorah kot tudi v poslu, podjetniki velikokrat vidijo cilj, ki v gorah predstavlja vrh, ne predvidijo pa, da je pot do vrha ali cilja, pogosto zelo dolga in zahtevna, z veliko vzponi in spusti.
Kot pravi pa je eno ustvarjanju svojega posla in premagovanju vrhov skupnega – za oboje je potrebno zelo veliko poguma – poguma, ki nas bo vodil skozi neštete vzpone in ovire vse do vrha.

Tako nam bo Predrag skozi svoje zgodbe iz gorništva in podjetništva pokazal kako pomembno vlogo igra pri tem pogum, vse z namenom, da na koncu dosežemo cilj, vrh.

Zavod Ypsilon