fbpx

logo

Zavod za medgeneracijsko sodelovanje, Ypsilon je nevladna neprofitna organizacija, ki povezuje mlade pripadnike generacije Y in jih spodbuja pri razvoju lastne karierne poti. Mladim ponujamo možnost odkrivanja strasti in nadgrajevanja znanja za večjo zaposljivost, hkrati pa spodbujamo samozaposlovanje in nudimo podporo za uspešen začetek lastne podjetniške poti.

Zavod Ypsilon, Šmartinska cesta 152, 1000 Ljubljana (Acceleration Business City HUB)
info@ypsilon.si

Zavod Ypsilon

MGRT

Startup vikend po celi Sloveniji

Lepo vabljeni na podjetniške vikende za študente po Sloveniji, ki bodo od 22. do 24. novembra 2013 sočasno potekali v petih univerzitetnih oziroma visokošolskih središčih po Sloveniji, in sicer v Ljubljani, Mariboru, Novi Gorici, Kopru in Novem mestu.

Enotno podjetniško akcijo za mlade, ki poteka ob priložnosti globalnega tedna podjetništva sta omogočila agencija SPIRIT in Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo.

Startup vikendi za študente so intenzivni, interdisciplinarni, konkretni in tudi zabavni vikendi, na katerih študentje razvijajo svojo poslovno idejo po najsodobnejših metodologijah (»d.school«, »lean startup« in »business model generation«).

Cilj tovrstnega usposabljanja je vzpodbuditi nastajanje inovativnih podjetniških idej, predvsem pa študentom predstaviti orodja, ki so v današnjem času ključna za podjetniško oziroma inovativno udejstvovanje, hkrati pa je tovrsten pristop pomemben za razvoj mehkih veščin, ki so danes nujne za njihov karierni razvoj.

Oblikovale se bodo interdisciplinarne ekipe, sestavljene iz študentov različnih fakultet, ki bodo tekmovale v tem, kdo bo v izjemno skoncentriranem času (v dveh ali treh dneh) ustvaril boljši prototip oziroma poslovni model podjetja, ki ga bodo skušali tudi preveriti na trgu. Za prijavo udeleženci ne potrebujejo podjetniške ideje, je pa zaželeno, saj je namen start-up vikenda tudi, da prijavitelji idej pritegnejo čim več drugih kompetentnih udeležencev v svojo ekipo. Torej sodelujejo lahko vsi, ki imajo poslovno idejo in jo želijo s pomočjo drugih udeležencev realizirati, prav tako pa vsi tisti, ki bi se radi priključili podjetniški ekipi.

 

Startup vikend vam nudi marsikaj

  •     Najbolj zabavno pridobivanje podjetniškega znanja.
  •     Najnovejša znanja in metode za gradnjo startup podjetij.
  •     Ustvarjanje novih poslovnih kontaktov in poznanstev.
  •     Pomoč priznanih podjetniških mentorjev in strokovnjakov.
  •     Hrano, prenočišče in nepozabno vzdušje.
  •     Možnost vključitve v nacionalne programe Start:up Geek House in Master of Start:ups.

 

Prijava

Prijavite se lahko vsi študentje, ki:

  •     ste kreativni, zagnani in pripravljeni delati v timu,
  •     imate podjetniške ambicije in ideje, ki bi jih radi uresničili ter
  •     imate znanje in bi radi postali del kreativnega startup tima.

Študentje se lahko odločite za prijavo na željeno lokacijo. Ker je število mest omejeno boste imeli prednost tisti, ki se boste prijavili prej. Zato pohitite!

Prijave na posamezne lokacije so odprte na spodnjih povezavah in so možne do torka 19.11.2013.

 

Potek dogodkov

Na začetku samega dogodka boste udeleženci s podjetniškimi idejami te javno predstavili, in poskušali k sodelovanju pritegniti druge ter tako izgraditi ekipe za delo čez vikend. Temu bo sledilo motivacijsko predavanje uspešnega znanega podjetnika, ki je znan predvsem na lokalnem območju, kjer bo potekal posamezni podjetniški vikend. Ekipe boste imele nato cel vikend časa, da iz osnovne zamisli pripravite zanimiv prototip, ki ga boste predstavili v soboto oziroma nedeljo zvečer na zaključnem dogodku pred komisijo.

Na dogodkih po Sloveniji bodo prisotni lokalni uspešni podjetniki in mentorji, ki bodo s svojimi znanji podjetniškim ekipam pomagali do čim boljšega modela oz. prototipa podjetja. Mentorji bodo zadnji dan sestavili komisijo, ki bo med vsemi idejami razglasila zmagovalca.

Enotno podjetniško akcijo za mlade, ki poteka ob priložnosti globalnega tedna podjetništva, organizirajo člani konzorcija Zavod Ypsilon, Tehnološki park Ljubljana, Ljubljanski univerzitetni inkubator, Tovarna podjemov, podjetniški inkubator Univerze v Mariboru, Primorski tehnološki park, Univerzitetni inkubator Primorske in Razvojni center Novo Mesto, in sicer v okviru programov Iniciative Start:up Slovenija in 47 visokošolskih zavodov petih univerzitetnih oziroma visokošolskih središč. Izvedbo projekta sta omogočila agencija SPIRIT in Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo.

 

Prijavite se in postanite del velike podjetniške izkušnje!

Nacionalni koordinator:
Elvisa Basailovič, Tehnološki park Ljubljana
T: 01 620 34 01
E: elvisa.basailovic@tp-lj.si

 

Dogodek sta omogočila:

 

               SPIRIT

Zavod Ypsilon