fbpx

logo

Zavod za medgeneracijsko sodelovanje, Ypsilon je nevladna neprofitna organizacija, ki povezuje mlade pripadnike generacije Y in jih spodbuja pri razvoju lastne karierne poti. Mladim ponujamo možnost odkrivanja strasti in nadgrajevanja znanja za večjo zaposljivost, hkrati pa spodbujamo samozaposlovanje in nudimo podporo za uspešen začetek lastne podjetniške poti.

Zavod Ypsilon, Šmartinska cesta 152, 1000 Ljubljana (Acceleration Business City HUB)
info@ypsilon.si

Zavod Ypsilon

Trgovina mladih umetnikov SiTi ARTstore

V Ljubljani se odpira Trgovina mladih umetnikov SiTi ARTstore. Trgovina, namenjena udejstvovanju mladih umetnikov v slovenskem kulturnem prostoru, bo omogočala kupcem dostop do del mladih, perspektivnih slovenskih umetnikov, iz različnih področij delovanja in umetnosti.

Nova umetniška platforma, si v prvi vrsti želi pomagati in povezati slovenske umetnike in oblikovalce, ter jih povezati z njihovimi končnimi kupci. Cilj Trgovine mladih umetnikov SiTi ARTstore, je prispevati k večji prepoznavnosti mladih umetnikov in njihovem povezovanju. Poleg posredništva umetniških in oblikovalskih del, trgovina deluje kot odprta platforma za izmenjavo idej ter kot prostor obveščanja o natečajih, razpisih in razstavah v Sloveniji in tujini.
Med drugim bo organizirala redne kulturno-umetniške dogodke, na področju celotne Slovenije, katerih poudarek bo izobraževanje, tako kupcev, kot umetnikov samih. Organizirane bodo okrogle mize in debate na temo aktualne problematike na področju umetnosti, strokovna predavanja umetnikov o različnih tehnikah, otvoritve razstav, dražbe umetnin, delavnice z umetniki, predstavitve mladih avtorjev, izobraževanja na temo vlaganja v sodobno umetnost, predavanja o umetniškem trgu v Sloveniji in modne revije.

SiTi ARTstore omogoča ogled in nakup umetnin s področja slikarstva, grafike, risbe, ilustracije, kiparstva, fotografije, izdelovanja nakita ter ustvarjanja s tekstilom. Oblikovalce in umetnike je po končanem javnem strokovnem razpisu ocenila in izbrala strokovna komisija, ki so jo sestavljali strokovnjaki z različnih področij. V trgovini boste tako našli pester izbor kvalitetnih in unikatnih slovenskih izdelkov.

Ciljna skupina Trgovine mladih umetnikov SiTi ARTstore so kupci umetniških izdelkov, ki želijo investirati v kakovostna umetniška in oblikovalska dela slovenskih ustvarjalcev, ki podpirajo umetniško ustvarjanje mladih kreativnih slovenskih umetnikov in tisti, ki iščejo izvirna osebna darila ter opremo za dom. Prav tako bo to zagotovo tudi zanimiv nov prostor za nakup kakovostnih poslovnih daril za različna podjetja.

Koncept Trgovine mladih umetnikov SiTi ARTstore je ob podporu glavnega partnerja, družbe BTC, d.d. nastal v Zavodu Ypsilon.

Jana Troha, oblikovalka in operativni vodja trgovine SiTi ARTstore:

»SiTi ARTstore je projekt, ki bo povezal mlade umetnike in oblikovalce z njihovimi kupci in ljubitelji umetnosti. Kupci bodo lahko izbirali med kvalitetnimi deli še neuveljavljenih mladih umetnikov. Kot oblikovalki se mi zdi, da so taki projekti pri nas prepotrebni, saj mladim omogočajo, da se predstavijo javnosti, kar je na začetku umetniške poti pogosto zelo težko. Vesela sem, da je imel BTC posluh za to idejo in vem, da lahko s strokovnim delom in mladostniško zagnanostjo skupaj veliko dosežemo.«

Maša Gala, vizualna umetnica in vodja strokovnega programa SiTi ARTstore:
»Mladi umetniki in oblikovalci se po končanem študiju srečujemo z velikimi izzivi, kako stopiti na trg, kje predstaviti svojo produkcijo in kako najti primerno publiko ter pristopiti do nje. Ker sem tudi sama v tej vlogi kot vizualna umetnica, dobro razumem te probleme in sem zelo vesela, da nam je uspelo uresničiti ta projekt in pridobiti tako lep prostor v katerem bomo lahko z ekipo SiTi ARTstore-a pomagali perspektivnim mladim na začetku njihove poti. S širokim strokovnim programom želimo pokazati raznolikost in zanimivost mladih umetnikov slovenski publiki in jih navdušiti za vlaganje v nas. Verjamem, da nam bo z dobrimi idejami in delom uspelo.«

Žiga Vavpotič, strokovni direktor Zavoda Ypsilon in pobudnik trgovine mladih umetnikov:
»V zavodu Ypsilon se zavedamo izzivov, ki jih imajo danes mladi. Verjamemo da je temeljna podlaga za razvoj družbe, tudi umetnost. Zato smo veseli, da smo prepričali gospodarstvo, našli umetnike in  s tem omogočili, da umetniki razvijajo svojo zgodbo in z njo, tudi svoj potencial.«

Za več informacij nam prosimo, pišite na info@sitiartstore.eu

FB dostop: https://www.facebook.com/SiTiARTstore?fref=ts

Trgovino mladih umetnikov SiTi ARTstore je podprl glavni partner, družba BTC, d.d.

Trgovina mladih umetnikov SiTi ARTstore deluje ob podpori Ministrstva RS za kulturo.

MK

 

Zavod Ypsilon