fbpx

logo

Zavod za medgeneracijsko sodelovanje, Ypsilon je nevladna neprofitna organizacija, ki povezuje mlade pripadnike generacije Y in jih spodbuja pri razvoju lastne karierne poti. Mladim ponujamo možnost odkrivanja strasti in nadgrajevanja znanja za večjo zaposljivost, hkrati pa spodbujamo samozaposlovanje in nudimo podporo za uspešen začetek lastne podjetniške poti.

Zavod Ypsilon, Šmartinska cesta 152, 1000 Ljubljana (Acceleration Business City HUB)
info@ypsilon.si

Zavod Ypsilon

Moduli novo

Y.business program

V okviru programa Y.Business bodo mladi med 20. in 30. letom pridobili tista znanja in kompetence, ki jih potrebujejo za življenje in delo v 21. stoletju. Program je razdeljen na 9 modulov in vključuje pridobivanje tistih kompetenc, ki jih mladi potrebujejo v današnjem času, a jih po večini tekom formalne izobrazbe niso pridobili.

Čas je, da mlade opremimo s tistimi znanji, ki jim bodo v življenju prav prišla! Zato smo pripravili program, ki je sestavljen iz devetih različnih modulov (spodaj). Vsak modul traja en mesec in vključuje:
–    Vikend seminar (poudarek na prenosu pridobljenega znanja v prakso!).
–    Srečanje in mreženje z uspešnim poslovnežem (poteka v neformalnem vzdušju).
–    Mesečni izziv (različne naloge, ki spodbujajo samostojnost in samoiniciativnost posameznika).
–    Obisk podjetja in poslovni izziv (udeleženci v projektnih skupinah iščejo rešitve za aktualni problem, ki jim ga predstavi določeno podjetje; organizirano vsake tri module).
–    Mentorstvo – vsak posameznik dobi svojega mentorja (medgeneracijsko sodelovanje ter prenos znanja in izkušenj).
–    Massive Online Open Courses (kr. MOOC; spletna univerzitetna predavanja, ki vsakomur omogočajo dostop do kakovostnega izobraževanja, ne da bi za to moral zapustiti udobje svojega doma) za nadgradnjo znanja pridobljenega na seminarjih.

V sezoni 2015/16 smo zaključili z vikend seminarji. Nov modul se začne septembra. Obiščite spletno stran Y.business, kjer se lahko prijavite na izobraževalne aktivnosti.

 

 

Več informacij poišči na prenovljeni spletni strani Y.business.

Zavod Ypsilon