https://ypsilon.si/

logo

Zavod za medgeneracijsko sodelovanje, Ypsilon je nevladna neprofitna organizacija, ki povezuje mlade pripadnike generacije Y in jih spodbuja pri razvoju lastne karierne poti. Mladim ponujamo možnost odkrivanja strasti in nadgrajevanja znanja za večjo zaposljivost, hkrati pa spodbujamo samozaposlovanje in nudimo podporo za uspešen začetek lastne podjetniške poti.

Zavod Ypsilon, Latinski trg 6, 1000 Ljubljana (Acceleration Business City HUB)
info@ypsilon.si

Amerika: Dežela mnogih priložnosti

 

Amerika. Dežela priložnosti. Kjer vsak, ki je sposoben, lahko uresniči svoje talente in nobena ideja ni tako slaba, da ne bi mogla uspeti. Pa je to res?

Pridruži se nam na tri dnevnem dogodku, ki ti bo približal ameriško kulturo, način življenja in podjetništvo. Z dogodkom želimo predstaviti priložnosti, ki jih nudi uspešno sodelovanje med Slovenijo in ZDA.

 

Slovenologija I Noah Charney

ponedeljek, 23. 11. 2020 ob 17:00

Prvi dan bomo gostili umetnostnega zgodovinarja in pisatelja Noaha Charneya – Američana, ki se je pred dobrimi desetimi leti preselil v Slovenijo. Z nami bo delil svoje izkušnje z življenjem in delom v Sloveniji, za katero pravi, da je dežela priložnosti. Z nami bo delil svoje zapise iz knjige Slovenologija, v kateri izrisuje koordinate kulturnega, družbenega in poslovnega življenja. 

Prijavi se tukaj.

Potuj in karierno napreduj z Nomagom I Anica Vodnik

torek, 24. 11. 2020 ob 17:00

Te zanima, kako na najcenejši način združiti delo, potovanje in zabavo? Podjetje Nomago nam bo predstavilo svoje programe poletnega dela, prakse in pripravništva v ZDA. Z njimi omogočajo pridobivanje izkušenj preko kombinacije izobrazbe in izkušenj. Cilj programa je izboljšati poznavanje ameriških tehnik, metodologij ali strokovnega znanja na izbranem področju ter pridobivanje življenjskih izkušenj v drugi kulturi. 

Prijavi se tukaj.

Podjetništvo med Slovenijo in ZDA I Gregor Rebolj

sreda, 25. 11. 2020 ob 18:00

Tretji dan bomo spoznali Gregorja Rebolja – IT strokovnjak, poslovni angel in soustanovitelj sklada Silicon Gardens Fund. Gre za skupino posameznikov, ki stojijo za uspešnimi podjetji kot so Outfit7, Iconomi in Mimovrste. Predstavil nam bo kako zagonskim podjetjem z mentorstvom omogočajo, da raziščejo mednarodne trge, poleg tega pa bo spregovoril o možnostih podjetništva v ZDA.

Prijavi se tukaj.

Zavod Ypsilon