https://ypsilon.si/

logo

Zavod za medgeneracijsko sodelovanje, Ypsilon je nevladna neprofitna organizacija, ki povezuje mlade pripadnike generacije Y in jih spodbuja pri razvoju lastne karierne poti. Mladim ponujamo možnost odkrivanja strasti in nadgrajevanja znanja za večjo zaposljivost, hkrati pa spodbujamo samozaposlovanje in nudimo podporo za uspešen začetek lastne podjetniške poti.

Zavod Ypsilon, Latinski trg 6, 1000 Ljubljana (Acceleration Business City HUB)
info@ypsilon.si

Kodirajmo skupaj

KODIRAJMO SKUPAJ – za mlade od 16 do 24 let

 

Si vedel/-a, da je kodiranje ena izmed najbolj iskanih kompetenc v današnjem času? Želiš osvojiti zapis podatkov z enim ali več dogovorjenimi znaki?  

Pridruži se nam na virtualni delavnici Kodirajmo skupaj, kjer bomo nadgradili znanje kodiranja ter s tem pridobili nova tehnična znanja, ki ti bodo v pomoč pri kreaciji čisto svoje lastne spletne strani!

Najprej bomo naredili uvod v svetovni splet ter nato predstavili osnove kodiranja v HTML5 in CSS. Spoznali bomo osnovno oblikovanje spletne strani v kodah oz. zaporedje ukazov, ki povejo kako naj se predstavitvena stran prikaže.

Z delavnico kodiranja želimo pripomoči k dvigu veščin kodiranja med mladimi ter s tem omogočiti pridobitev novih IT veščin, ki so v današnjem času digitalizacije zelo pomembne in imajo izjemen potencial.

Več informacij pod prijavnico.

(required)

Na delavnici bomo spoznali, kako uporabljati HTML5 in CSS3 – dve vrsti kode, na katerih temeljijo vsa spletna mesta. HTML in CSS sta odlični vstopni točki v svet kode in jezika, ki ju mora poznati vsak razvijalec ali spletni oblikovalec.

Kdaj in kje poteka delavnica:

Delavnica se bo izvajala virtualno, dne 14.10. od 17:00 do 18:30 ure, preko spletnega orodja Zoom. Povezavo do dogodka pridobiš ob vpisu.

Komu je delavnica namenjena:

Namenjena je mladim od 16 do 24 let, ki se s kodiranjem še niso srečali in si želijo pridobiti znanja in veščine kodiranja.

Kdo je predavatelj:

Boštjan Cigan – mag. ing. računalništva in informatike (Univerza v Ljubljani), inštruktor pri podjetju Smart Ninja ter fullstack developer (PHP, NodeJS). Boštjan ima dolgoletne izkušnje vodenja delavnic kodiranja pri podjetju Smart Ninja.

Dogodek bo potekal v skladu z navodili NIJZ. Varnost zagotavljamo z ustrezno razdaljo, z razkuževanjem rok, prezračevanjem prostorov in delom v manjših skupinah. Ne pozabite na zaščitno masko.

Delavnica je brezplačna. 

Ne zamudi te izjemne priložnosti in se prijavi zdaj! Število mest je omejeno!

(required)

Zavod Ypsilon