https://ypsilon.si/

logo

Zavod za medgeneracijsko sodelovanje, Ypsilon je nevladna neprofitna organizacija, ki povezuje mlade pripadnike generacije Y in jih spodbuja pri razvoju lastne karierne poti. Mladim ponujamo možnost odkrivanja strasti in nadgrajevanja znanja za večjo zaposljivost, hkrati pa spodbujamo samozaposlovanje in nudimo podporo za uspešen začetek lastne podjetniške poti.

Zavod Ypsilon, Latinski trg 6, 1000 Ljubljana (Acceleration Business City HUB)
info@ypsilon.si
Delavnice

Sprememba je edina konstanta v življenju. Vprašanje je, ali se bomo kot posamezniki prilagodili spremembam, ki nas neizogibno čakajo, ali pa stagnirali in ostali tam kjer smo.

V Ypsilonu verjamemo v znanje in osebnostno rast. Verjamemo, da le kontinuiran proces učenja vodi do uspeha na daljši rok. V ta namen organiziramo delavnice in tečaje, ki potekajo od meseca oktobra do junija, pokrivajo pa najrazličnejše aktualne teme relevantne za vse posameznike z interesom samopodjetništva, pridobivanja novih znanj (upskilling) ali pa vsesplošnega doseganja osebnostne in duhovne rasti.

Medgeneracijsko sodelovanje predstavlja priložnost deljenja znanj, izkušenj, ter pogledov različnih generacij. Skozi naš Mentorski program povezujemo uspešne posameznike iz različnih industrij z mladimi, ki so šele na začetku svoje karierne poti. Spodbujamo redno srečevanje mentorskih parov, kjer mentorji dobijo svež pogled na njihove vsakdanje izzive, mentoriranci pa pridobijo znanja nastala na izkušnjah.

Medgeneracijski diskurz gradimo tudi na Success Stories, kjer vodje podjetij povprašamo o grajenju karierne poti, ter vseh izzivih s katerim so se na tej poti soočali.

Networking

PRAVIJO, DA SI SEŠTEVEK PETIH LJUDI, KI SO TI NAJBLIŽJE. V Ypsilonu gradimo okolje, kjer je zagotovljeno, da so ti ljudje, ki te obkrožajo perspektivni, pametni in motivirani. Zavedamo se, da je povezovanje (»networking«) ključno za uspešno karierno pot, saj vodi do skupinskih brainstormingov, odličnih nasvetov, konstruktivnih kritik in novih priložnosti.

V Zavodu Ypsilon se imajo mladi priložnost povezati z izkušenimi Y.Alumni (bivšimi člani zavoda) in Y.Leaded (uspešnimi posamezniki), in tako pridobijo edinstveno podporno okolje za profesionalni razvoj.

Projekti

Poleg dobro ustaljenih programov vsako leto vodimo dodatne projekte, ki povezujejo gospodarstvo z neprofitnim sektorjem in dokazujejo, da je za skupno dobro potrebno sodelovanje vseh deležnikov v družbi. Ti projekti se spreminjajo in z veseljem ti pomagamo najti ravno takšnega, kjer bo primerno razmerje med dobrim in koristnim za tvojo nadaljnjo karierno pot.

Zavod Ypsilon