https://ypsilon.si/

logo

Zavod za medgeneracijsko sodelovanje, Ypsilon je nevladna neprofitna organizacija, ki povezuje mlade pripadnike generacije Y in jih spodbuja pri razvoju lastne karierne poti. Mladim ponujamo možnost odkrivanja strasti in nadgrajevanja znanja za večjo zaposljivost, hkrati pa spodbujamo samozaposlovanje in nudimo podporo za uspešen začetek lastne podjetniške poti.

Zavod Ypsilon, Latinski trg 6, 1000 Ljubljana (Acceleration Business City HUB)
info@ypsilon.si

Osvoji finance!

Osvoji osnove finančne pismenosti in si tlakuj pot k varni finančni prihodnostiza začetnike

Ne glede na poklicno pot, ki jo uberemo v življenju, osnovno znanje o financah pride prav vsem – gospodinji in javnemu uslužbencu, mladi podjetnici in umetniku. Bolj kot količina denarja in premoženja, ki ga imamo, je pomembno, kako ga upravljamo. Dobra finančna pismenost je podlaga za varno finančno prihodnost, ki je v današnji družbi pogosto sinonim svobodi in neodvisnosti.

Več informacij pod prijavnico.

(required)

Katera znanja in veščine boš pridobil/a:
  • osnovne pojme povezane s svetom financ;
  • kako močno je psihologija povezana z denarjem;
  • analizo lastnega finančnega stanja;
  • kdaj se odločiti za zavarovanje;
  • različne oblike vlaganja in varčevanja s prednostmi in slabostmi vred;
  • katere oblike dela obstajajo in v čem se razlikujejo (prednosti in slabosti);
  • orodje, ki je v pomoč pri iskanju poklicne orientacije in poslanstva;
  • seznam uporabnih spletnih strani in literature za lastno raziskovanje.
Kdaj in kje poteka delavnica:

Delavnica bo trajala tri dni, od 15. septembra do 17. septembra (torek, sreda, četrtek) od 15.00 do 19.00 v ABC Hub-u v prostorih Zavoda Ypsilon (spodnja etaža Emporiuma, BTC City Ljubljana). Teme posameznih dni se med seboj povezujejo, zato je zaželena prisotnost skozi vse tri popoldneve.

Dogodek bo potekal v skladu z navodili NIJZ. Varnost zagotavljamo z ustrezno razdaljo, z razkuževanjem rok, prezračevanjem prostorov in delom v manjših skupinah. Ne pozabite na zaščitno masko.

Komu je tečaj namenjen:

Začetnikom, ki se s svetom financ šele spoznavajo. Tistim, ki si želijo odskočne deske v boljšo  finančno pismenost in imajo dolgoročne cilje. Vsekakor pa ni za tiste, ki si želijo vedeti le, kam je sedaj najbolj moderno vlagati za hiter zaslužek. 

Kdo sta predavatelja:

Maša Viršček, po poklicu nič blizu financam, a je sama stopila na pot boljše finančne pismenosti zaradi želje po finančni neodvisnosti. Zato se zaveda, kako mučno je začeti iz nule.

Martin Lenarčič, trener – izobraževalec, ki je tudi stopil na pot finančne neodvisnosti že kot študent. Sedaj z navdušenjem sodeluje tudi pri razvoju mobilnega orodja za trgovanje s kripto valutami.

Delavnica je namenjena mladim do 30. leta, seveda pa ste dobrodošli tudi ostali, ki pa boste v primeru velikega povpraševanja uvrščeni na čakalno listo.

Delavnica je brezplačna. Ne zamudi te izjemne priložnosti in se prijavi zdaj! Število mest je omejeno!

(required)

Zavod Ypsilon