https://ypsilon.si/

logo

Zavod za medgeneracijsko sodelovanje, Ypsilon je nevladna neprofitna organizacija, ki povezuje mlade pripadnike generacije Y in jih spodbuja pri razvoju lastne karierne poti. Mladim ponujamo možnost odkrivanja strasti in nadgrajevanja znanja za večjo zaposljivost, hkrati pa spodbujamo samozaposlovanje in nudimo podporo za uspešen začetek lastne podjetniške poti.

Zavod Ypsilon, Latinski trg 6, 1000 Ljubljana (Acceleration Business City HUB)
info@ypsilon.si

PLESNE DELAVNICE: SALSA, BACHATA, KIZOMBA

Imaš občutek, da le še delamo, spimo in jemo? 

Ti primanjkuje zabave in druženja da bi bil delovni teden bolj energičen?

Ne pozabi na sprostitev in najdi hobi kjer združiš zabavo, poznanstva in miselni odklop – in ples združuje vse to. 

V novembru smo se vam odločili omogočiti “sneak peak” v treh različnih vrstah plesa in communitya – pridi, preizkusi vse tri delavnice in poglej ali je kateri od teh treh plesov zate.

Pridruži se nam na delavnicah:

SALSA = 16.11.2022 ob 18.00

BACHATA = 30.11.2022 ob 18.00

KIZOMBA = 7.12.2022 ob 17.00

 

Vse delavnice potekajo v prostorih Zavoda Ypsilon.

 

Ugodnosti in cena:

 • delavnico bodo popestrili plesni učitelji s plesnim community,
 • vsi udeleženci boste dobili tudi možnost do redne plesne zabave Ljubljanskega community-ja.
 • in popust na redne tečaje.
 • člani imajo ceno vključeno v članstvo (brezplačno), za katere velja prednostna prijava v primeru večjega števila prijav, saj so mesta omejena.
 •  ostali udeleženci: 15 € za celoten sklop (3 delavnice).

Kdo si?
član Zavoda Ypsilonalumen Zavoda Ypsiloniskalec zaposlitvečlan partnerske organizacije (zapiši spodaj)drugo (zapiši spodaj)

(required)

7.12.2022 ob 17:00 uri URBAN KIZ – KIZOMBA

Lokacija delavnice: Emporium Ljubljana, Latinski trg 6, pritličje, HUB.

Špela in Ajda sta plesalki in učiteljici Urban Kiz-a v Ljubljani ter organizatorki mednarodnega Urban Kiz Festivala, ki se pod imenom KIZZ KISS Festival odvija vsako leto Februarja v Hotelu Union. Urban Kiz se je razvil iz Kizombe, ki je ples v paru in prihaja iz Afrike. 

Na delavnici Urban Kiz-a se boste spoznali s tem čutnim plesom, v katerem lahko najdete tudi elemente zouk-a, tanga, hip hop-a in drugih stilov. Partnerja za delavnico ne potrebujete, le veliko radovednosti in željo po telesni bližini, malo za šalo, malo zares: Urban Kiz je ples, kjer vstopimo v osebni prostor plesnega partnerja.

Po delavnici ste vabljeni, da z Ajdo in Špelo poklepetate in dobite vse potrebne informacije za vpis v redne tečaje ter za obiskovanje rednih Urban Kiz zabav z DJ-jem, ki potekajo vsak teden.

 

SPREMLJAJTE NAS:

https://www.facebook.com/ajda.KizMe
https://www.instagram.com/ajda_kizme/
https://www.facebook.com/cpela
https://www.instagram.com/dancewithspela/

16.11.2022 ob 18:00 uri SALSA z Davidom in Katjo

Lokacija delavnice: Emporium Ljubljana, Latinski trg 6, pritličje, HUB.

Salsa ni samo ples. Je glasbeni presežek, šport, druženje, komunikacija, povezovanje s sabo, soplesalci in plesiščem. Če je vsaj nekaj od tega del tebe ali pa želiš, da postane, pridi v sredo spoznati salso – tvoj novi hobi ali pa način življenja. 

 • Nameniš si 90 minut, kjer najprej spoznaš, da je edina predispozicija za ples to, da znaš hoditi.
 • In že na tej točki se srečaš z merengue koraki.
 • Seznaniš se še s kratko zgodovino salsa glasbe in plesa, potem pa stopiš v prve samostojne korake, ki jih povežeš v osnovne kombinacije.
 • Nato pa usvojeno znanje preizkusiš v paru in ga nadgradiš z osnovnimi figurami (ne, desni obrat ni tako zapleten, kot se sliši). Toliko za pokušino.
 • Da ne pozabiš, kar si se naučil, že kar v nedeljo nadaljuješ z zabavo Salsa Sundays v Dancing Buddhi, potem pa se nam pridružiš na rednih tečajih. Akcija!

Delavnica je zasnovana tako solo, kot v paru. Pare med seboj menjavamo, že med učenjem in ponavljanjem in tudi pri plesu na glasbo. Pari so lahko plesalka/plesalec in plesalka/plesalka, lahko pa tudi plesalec/plesalec.

 

Kdo sta David in Katja, ki bosta z vami zbudila ritem:

 • David V. Francis. Raznolikost? Sí, señor! Newyorški stil salse (on2) je Davidova prva izbira. Ko kdo omeni mambo, pachango ali boogaloo zažari. Kot je žarel že v mnogih plesnih predstavah različnih žanrov od muzikala Briljantina do dobrodelne plesne predstave Življenje je vrednota, in, seveda, predstave Afriški plesi – v afriških plesih so korenine, ki jih s slastjo odkriva, velik navdih pa črpa pri guruju afro latin funka Frankieju Martinezu, pri katerem se je uril med svojim študijem plesa v New Yorku. Kar pa je najlepše, že 18 let svoje izkušnje deli tudi z drugimi: v različnih plesnih šolah, na festivalih po Evropi in pod okriljem lastnih tečajev pri Enitan Dance Academy.
 • Katja Krajnc. Je kdo rekel salsa festival? No, ona je prva v vrsti. In zadnja ostane na plesišču. Vseskozi ponavlja, da se je treba učiti in vaditi. In to je počela v različnih plesnih šolah po Ljubljani, ob večerih pa korake pilila na preplesavanjih. Potem pa so se začeli resnejši izzivi: skupina Lupitas, kjer je pod okriljem Ane Uršič nastopala na festivalih po Evropi, nato pa pod taktirko Davida V Francisa v skupini Enitan Afro-Latin Dance Ensemble. Vse z željo širiti skupnost in lepoto salse blizu in daleč.
 • David in Katja. Salso dojemata kot življenjsko filozofijo. Plesišče je življenjski poligon, kjer se lahko povezuješ s tlemi, sabo, soplesalci in z glasbo. Ples salse je zdravilo za številne tegobe, barvilo rutinskega vsakdanjika in – poživilo. Učitelj David in njegova asistentka Katja plesalcem salse podajata številna orodja za njihovo izražanje ter jih navdušujeta za raziskovanje giba in s tem njihove osebnosti. Akcija!

 

SPREMLJAJTE NAS:

https://www.facebook.com/dancingbuddha.studio
https://www.instagram.com/dancingbuddha.studio/

30.11.2022 ob 18:00 uri BACHATA SENSUAL z Marin Raya

Lokacija delavnice: Emporium Ljubljana, Latinski trg 6, pritličje, HUB.

Spoznaj sensualen ples, ki je vse bolj priljubljen med mladimi.

Trajanje delavnice je 90 minut. Sestavljena je iz:

 • Spoznavanje plesa kot hoje in prvi koraki s plesom Dominikanske Bachate.
 • Predstavitev plesa Bachata Sensual (kratka zgodovina in glasba).
 • Učenje t.i. Bachate Solo korakov in začetnih kombinacij bachate.
 • Učenje osnovnih korakov in osnovnih figur v paru.
 • Plesni zaključek.

Delavnica je zasnovana tako solo, kot v paru. Pare med seboj menjavamo, že med učenjem in ponavljanjem ter tudi pri plesu na glasbo.

 

Kdo je Marin Raya ki vas bo navdušil do bachate?

Marin Raya je strasten plesalec Bachate ter edini uradno licenciran inštruktor Bachate Sensual by Korke&Judith v Sloveniji. 

Stalno izpopolnjuje svoje plesno znanje, tehniko, osebni stil in razumejevanje raznih plesnih stilov Bachate Sensual. Obiskuje festivale Bachate po Europi (Timbachata, HSSF …), kjer se uči od najboljših inštruktorjev iz celega sveta (Španija, Gran Canaria, Tenerife, Barcelona, Istanbul, Balaton …). 

Vodil je tudi delavnice na festivalih po Sloveniji in Hrvaški kot so Mini Salsa Festival v Celju, Maribor Lent Salsa Weekend, Love Sensual Festival v Poreču in letos kot tudi lani, taxi plesalec na HSSF 2018/19 ter inštruktor 2020. Marin živi v Mariboru in je sodeloval z večimi slovenskimi plesnimi šolami kot so Plesni studio S, Plesno rekreacijski center Jam v Mariboru, Dancing Buddha v Ljubljani ter zdaj tudi v Celju v gibalno-plesnem centru Zgibanka.

SPREMLJAJTE NAS:
https://www.facebook.com/dancingbuddha.studio
https://www.instagram.com/dancingbuddha.studio/
https://www.instagram.com/marin.raya/
https://www.facebook.com/marin.raya

Komu je tečaj namenjen?
• vsem mladim med 18- 34 letom starosti.

Cena tečaja:
• člani imajo ceno vključeno v članstvo (brezplačno), za katere velja prednostna prijava v primeru večjega števila prijav, saj so mesta omejena.
• ostali udeleženci: 15 € za celoten sklop (3 delavnice).

Lokacija delavnice:
• Emporium Ljubljana, Latinski trg 6, pritličje, HUB.

REZERVIRAJ SVOJE MESTO NA DELAVNICI:

Delavnica je zasnovana tako solo, kot v paru. Pare med seboj menjavamo, že med učenjem in ponavljanjem ter tudi pri plesu na glasbo.

Kdo si?
član Zavoda Ypsilonalumen Zavoda Ypsiloniskalec zaposlitvečlan partnerske organizacije (zapiši spodaj)drugo (zapiši spodaj)

(required)

Ali se tu moja pot konča?

Udeležence bomo povabili na začetni tečaj v novembru/decembru, ki bo pripravljen ravno za njih in se bo začel po delavnici v Zavodu Y. Lokacija tečaja in zabav je v plesni šoli Dancing Buddha. Ceno začetnega tečaja v novembru/decembru smo za udeležence prilagodili in sicer znaša 35 EUR na osebo na tečaj (normalna cena 45 EUR na osebo).

Splošni pogoji prijave:

Tečaj je za člane Ypsilona brezplačen, za ostale udeležence 15 eur. Tečaj je lahko z omejenim številom mest, prijava obvezna. Pri prijavi je potrebno izpolniti vsa polja, v nasprotnem primeru prijave ne bomo upoštevali. V kolikor se dogodka ne moreš udeležiti, se je potrebno odjaviti najmanj 24ur pred dogodkom, da omogočiš prijavo drugemu zainteresiranemu. V kolikor se ne boš odjavil, ti bomo zaračunali stroške v višini 5 EUR.

Dogodek se fotografira. Fotografije in vaši osebni podatki, ki ste jih oddali ob prijavi, bodo za namene poročanja posredovani financerju razpisa. Fotografije se uporabljajo tudi za objave na socialnih omrežjih in spletnih straneh organizatorja. S prijavo na dogodek, se strinjate z zgornjimi pogoji.

Zavod Ypsilon