https://ypsilon.si/

logo

Zavod za medgeneracijsko sodelovanje, Ypsilon je nevladna neprofitna organizacija, ki povezuje mlade pripadnike generacije Y in jih spodbuja pri razvoju lastne karierne poti. Mladim ponujamo možnost odkrivanja strasti in nadgrajevanja znanja za večjo zaposljivost, hkrati pa spodbujamo samozaposlovanje in nudimo podporo za uspešen začetek lastne podjetniške poti.

Zavod Ypsilon, Latinski trg 6, 1000 Ljubljana (Acceleration Business City HUB)
info@ypsilon.si

“Poslovni partnerji in izterjava dolgov: tips&tricks”

Ste v iskanju svojega poslovnega partnerja, vendar ne veste, kje začeti? 

Ali vam stranke zamujajo s plačili in ne veste, kako bi dosegli poplačilo svojih terjatev?

Če ste podjetnik, ki se srečuje s tovrstnimi izzivi, ne zamudite priložnosti za pridobitev koristnih informacij na našem predavanju.

 

Vabljen/a na predavanje

“Poslovni partnerji in izterjava dolgov: tips&tricks” 

naučite se ključnih strategij za učinkovito upravljanje poslovnih odnosov

 in izterjavo dolgov

v sodelovanju s pravnikom in gospodarstvenikom Janom Primcem ter odvetnikom Gregorjem Verbajsom.

Lokacija in začetek predavanja:

​​torek, 18.4. 2023 ob 18.uri v našem prostoru ABC HUB (spodnja etaža Emporium Ljubljana, Latinski trg 6, 1000 Ljubljana).

Kdo si?
član Zavoda Ypsilonalumen Zavoda Ypsiloniskalec zaposlitvečlan partnerske organizacije (zapiši spodaj)drugo (zapiši spodaj)

(required)

Kaj naj bi predavanje vsebovalo?

  1. del predavanja: Kako izbrati poslovnega partnerja?

V prvem delu boste izvedeli nasvete za izbiro pravega poslovnega partnerja in preprečevanje najpogostejših napak podjetnikov. Ker so gospodarske družbe in podjetniki lahko zelo ranljivi in je pri njihovem delovanju potrebna zelo velika previdnost, vam bo predavatelj Gregor Verbajs predstavil šest najpogostejših napak na katere lahko naletite na svoji podjetniški poti in kako sem jim lahko izognete. 

6 nasvetov in vprašanj pri iskanju poslovnega partnerja:

  • Vaš družbenik (poslovni partner) ni vedno vaš prijatelj.
  • Kako urediti razmerja z zakoncem ali partnerjem, ki deluje v vašem podjetju?
  • Vedno preberite dokument preden ga podpišete.
  • Kako se izogniti stečaju?
  • Kako vam lahko pomagajo (zunanji) strokovnjaki?
  • Kako organizirati in zavarovati družbo ali podjetje (ter tudi sebe in svojo družino) za primere nepričakovanih dogodkov (poškodbe, smrt, itd.) in katere pogodbe morate imeti sklenjene s poslovnim partnerjem?

      2. del: Mala šola izterjave – kaj lahko storim sam?

Drugi del, katerega bo predstavil Jan Primec, bo vključeval praktično predstavitev najenostavnejšega pravnega načina za doseči izvršbo na terjatev, ki jo imamo do našega dolžnika. Uvod bo vključeval nekaj besed o dolgovih in terjatvah, glavni del pa bo namenjen praktični predstavitvi izvedbe enostavnega sodnega postopka vložitve izvršbe na podlagi verodostojne listine, ki ga lahko začnemo tudi povsem sami, brez posebnega pravnega predznanja in brez potrebe po angažiranju strokovne pravne pomoči. 

Kakor je rekel Mark Twain »Obstaja na tisoče izgovorov za poraz, vendar niti en sam dober razlog.«, zato brez izgovorov pridite na predavanje in se izobrazite, kako izbrati poslovnega partnerja in se zavarovati pred nevarnostmi! 

Za člane brezplačno, ostali 15€.

Predavatelja:

Gregor Verbajs, odvetnik

Gregor Verbajs je odvetnik, ki podjetnikom, gospodarskim družbam in posameznikom pomaga pri reševanju pravnih težav. Podjetje The Legal 500, ga je v letu 2019 imenovalo za »Priporočenega odvetnika – Recommended Lawyer«.  Po Pravni fakulteti je pričel pridobivati izkušnje na pravnem področju v notarski pisarni (2007-2010), kasneje na sodišču (2010-2012) in po opravljenem pravniškem državnem izpitu (2011), kot odvetnik partner v eni večji odvetniški pisarni. Leta 2021 je ustanovil svojo odvetniško pisarno. Ker verjame v pomembnost prenosa znanja in izkušenj, je postal aktivni predavatelj na Dnevih civilnega in gospodarskega prava ter na različnih fakultetah.  

 

 

Jan Primec, JP8 ADVISORY

Jan Primec ima 8 let odvetniških izkušenj iz  slovenskih in mednarodnih odvetniških pisarnah. Specializiran je za področje gospodarskega prava, predvsem za reševanje sporov, prestrukturiranje dolgov in slabih terjatev, pogodbeno pravo, izvršbe, pravo nepremičnin, insolvenčno pravo, združitve in prevzeme. Sodeloval je pri tedaj največjem odkupu portfelja bančnih terjatev v Sloveniji, v nominalni vrednosti 400 mio EUR, in njihovem prestrukturiranju. Iz odvetništva je prešel v gospodarstvo, kjer zadnji dve leti deluje kot neodvisni pravni svetovalec ekskluzivno za dve stranki: slovensko podružnico globalne korporacije na področju IT in visokotehnološko slovensko proizvodno podjetje.

Kdo si?
član Zavoda Ypsilonalumen Zavoda Ypsiloniskalec zaposlitvečlan partnerske organizacije (zapiši spodaj)drugo (zapiši spodaj)

(required)

Splošni pogoji prijave:

Tečaj je za člane Zavoda Ypsilon brezplačen, prijava obvezna, omejeno število mest, prednostne prijave na tečaj imajo člani Zavoda Ypsilon. Pri prijavi je potrebno izpolniti vsa polja, v nasprotnem primeru prijave ne bomo upoštevali. V kolikor se tečaja ne moreš udeležiti, se je potrebno odjaviti najmanj 48ur pred dogodkom, da omogočiš prijavo drugemu zainteresiranemu. V kolikor se ne boš odjavil, ti bomo zaračunali stroške v višini 20 EUR. Cena tečaja za zunanje udeležence je 15eur.

Dogodek se fotografira. Fotografije in vaši osebni podatki, ki ste jih oddali ob prijavi, bodo za namene poročanja posredovani financerju razpisa. Fotografije se uporabljajo tudi za objave na socialnih omrežjih in spletnih straneh organizatorja. S prijavo na dogodek, se strinjate z zgornjimi pogoji.

Zavod Ypsilon