https://ypsilon.si/

logo

Zavod za medgeneracijsko sodelovanje, Ypsilon je nevladna neprofitna organizacija, ki povezuje mlade pripadnike generacije Y in jih spodbuja pri razvoju lastne karierne poti. Mladim ponujamo možnost odkrivanja strasti in nadgrajevanja znanja za večjo zaposljivost, hkrati pa spodbujamo samozaposlovanje in nudimo podporo za uspešen začetek lastne podjetniške poti.

Zavod Ypsilon, Latinski trg 6, 1000 Ljubljana (Acceleration Business City HUB)
info@ypsilon.si

Dobro poznam e-storitve javne uprave! [PRESTAVLJENO]

PRIJAVE SO ZAPRTE

Si mali podjetnik in plačuješ računovodstvo? Pridi in osvoji znanje in bodi svoj gospodar svojega podjetja!

Si želiš odpreti s.p. ali d.o.o. pa ne veš kako? Si morda želiš, da ti procesi ne bi bili tako mučni in bi opravil vse kar se da na daljavo? 

Se ti je že zgodilo, da si kdaj komu plačal/a za e-storitve, saj jih nisi znal/a opravljati sama?

Poznaš eDavke, eCarino, eKartico, Davčno blagajno in ostale e-storitve, ki ti pridejo prav pri odpiranju in opravljanju podjetja?

Spadaš morda med množico, ki nori ob vsaki uporabi e-storitev?

Če lahko odgovoriš pritrdilno na katero izmed prejšnjih vprašanj, je

predavanje:

Dobro poznam e-storitve javne uprave!

 

V sodelovanju s Simbioza

prava zate! 

 

Spoznali bomo E-storitve javne uprave, s pomočjo katerih se lahko uporabniki opolnomočimo z IKT kompetenco ter si prihranimo pot do raznih institucij, saj se veliko teh storitev lahko opravi kar iz udobja doma. Seznanili se bomo z različnimi e-storitvami javne uprave s področja dela (vse o pravicah iz delovnega razmerja, katera dovoljenja potrebujem, da lahko začnem opravljati svojo dejavnost ali poklic, kako odprem podjetje,  varstva in zdravja pri delu, s.p., popoldanski s.p.), e-davki (kdaj in kako napovedati odmero za dohodnino, davek), uporaba kvalificiranega digitalnega potrdila, uporaba portala eUprava, ki na enem mestu omogoča vpogled v podatke, vloge, premoženje in sodelovanje z državo, iskanje podatkov o poslovnih subjektih v poslovnem registru, oddaja e-vloge, poročil in podobno, vse kar nam pride prav pri odpiranju in nadalji uporabi svojega podjetja.

Komu je predavanje namenjeno?

Predvsem mladim med 18 in 30 let starosti.

Predavanje je vključeno v ceno članstva Zavoda Ypsilon in je za člane Ypsilona prijava brezplačna. Za ostale udeležence je simbolična cena: 15€.

Tebi, v kolikor si želiš:

 • Spoznati e-storitve na področju podjetništva, 
 • izvedeti prednosti/novosti e-storitev,
 • Če si podjetnik ali s.p.-jevc, ki potrebuješ znanje za vsakodnevno poslovanje,
 • Tistim, ki želijo sami voditi svoje davke/prispevke, 
 • prišparati na računovodskih storitvah,
 • Študentom in mladim, ki si želijo pridobiti to znanje zase ali za svoje delo, ko odpirajo svojo lastno podjetniško pot,
 • Tistim, ki želijo razumeti podjetnike in digitalizacijo le teh procesov,
 • Tistim, ki si želijo upravljati z svojim podjetjem ali samostojnim podjetnikom,
 • Ostale e-storitvene aktivnosti, ki ti uspešno pomagajo voditi tvoje podjetje.

 

Lokacija in začetek predavanja:

Emporium Ljubljana, Latinski trg 6, pritličje, učilnica HUB, torek 25. oktobra 2022 v terminu 17.00 – 18.30.   Dogodek  je predstavljen.

Na predavanju poznavanja e-storitev javne uprave bomo spoznali:

 • E-storitve javne uprave, s pomočjo katerih se lahko uporabniki opolnomočimo z IKT kompetenco ter si prihranimo pot do raznih institucij, saj se veliko teh storitev lahko opravi kar iz udobja doma.
 • Seznanili se bomo z različnimi e-storitvami javne uprave s področja dela (vse o pravicah iz delovnega razmerja, katera dovoljenja potrebujem, da lahko začnem opravljati svojo dejavnost ali poklic, kako odprem podjetje,  varstva in zdravja pri delu, s.p., popoldanski s.p.), e-davki (kdaj in kako napovedati odmero za dohodnino, davek), uporaba kvalificiranega digitalnega potrdila, uporaba portala eUprava, ki na enem mestu omogoča vpogled v podatke, vloge, premoženje in sodelovanje z državo, iskanje podatkov o poslovnih subjektih v poslovnem registru, oddaja e-vloge, poročil in podobno, vse kar nam pride prav pri odpiranju in nadalji uporabi svojega podjetja.

Predavateljica:

 

Ana Pleško

Je soustanoviteljica socialnega podjetja Simbioza Genesis in katerega glavni namen je medgeneracijsko povezovanje in širjenje računalniške pismenosti. Ima veliko izkušenj na področju vodenja in organiziranja, zadnjih 12 let dela na področju mladih in področju starejših in se intenzivno ukvarja in dela tudi na področju neformalnega izobraževanje za področje e-veščin tako mladih, odraslih kot tudi starejših.

Splošni pogoji prijave:

Predavanje je za člane Zavoda Ypsilon brezplačna,  ostali 15€, prijava obvezna. Pri prijavi je potrebno izpolniti vsa polja, v nasprotnem primeru prijave ne bomo upoštevali. V kolikor se predavanja ne moreš udeležiti, se je potrebno odjaviti najmanj 24ur pred dogodkom, da omogočiš prijavo drugemu zainteresiranemu. V kolikor se ne boš odjavil, ti bomo zaračunali stroške v višini 5 EUR.

Dogodek se fotografira. Fotografije in vaši osebni podatki, ki ste jih oddali ob prijavi, bodo za namene poročanja posredovani financerju razpisa. Fotografije se uporabljajo tudi za objave na socialnih omrežjih in spletnih straneh organizatorja. S prijavo na dogodek, se strinjate z zgornjimi pogoji.

Zavod Ypsilon